Μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση

Αν και οι τελευταίες δημοσκοπήσεις έδειχνα το ΣΥΡΙΖΑ να ακολουθεί της Νέας Δημοκρατίας στη πρόθεση ψήφου, η δημοσκόπηση της Pulse για την εφημερίδα «Το Ποντίκι», (δημοσιεύεται σήμερα Πέμπτη), δείχνει το κόμμα της

αξιωματικής αντιπολίτευσης να προηγείται με διαφορά, στα όρια του στατιστικού λάθους.

Στη δεύτερη θέση έρχεται η ΝΔ και στην τρίτη η Χρυσή Αυγή.

Αναλυτικά τα ποσοστά των κομμάτων στην πρόθεση ψήφου:

ΝΔ 20%

ΣΥΡΙΖΑ 21,5%

ΠΑΣΟΚ 6,5%

ΑΝ. ΕΛΛΗΝΕΣ 5%

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 12%

ΔΗΜΑΡ 4%

ΚΚΕ 5%

Οι διακυμάνσεις

Η ΝΔ εμφανίζεται ενισχυμένη κατά μία μονάδα (από 19% στη δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας το Νοέμβριο), ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ χάνει δύο μονάδες (είχε 23,5%).

Η Χρυσή Αυγή είναι σταθερή στο 12%. Την τέταρτη θέση στη δημοσκόπηση κατέχουν οι αναποφάσιστοι με 9%. Μικρή αύξηση μισής μονάδας εμφανίζουν το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ, ενώ το ΚΚΕ είναι σταθερό στο 5%.

Με αναγωγή επί των εγκύρων, χωρίς άκυρο/λευκό/αποχή, η εκτίμηση των ποσοστών των κομμάτων είναι:

ΝΔ 22,5%

ΣΥΡΙΖΑ 24%

ΠΑΣΟΚ 7,5%

ΑΝ. ΕΛΛΗΝΕΣ 5,5%

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 13,5%

ΔΗΜΑΡ 4,5%

ΚΚΕ 5,5%

ΆΛΛΟ 6,5%

ΑΝΑΠΟΦΑΣΙΣΤΟΙ 10,5%

Ο καταλληλότερος…

Καταλληλότερος για Πρωθυπουργός ο Αντώνης Σαμαράς που συγκεντρώνει το 29% των προτιμήσεων (από 26% στην προηγούμενη δημοσκόπηση), ενώ ο Αλέξης Τσίπρας το 22% (από 23,5%).

Το 46% των ερωτηθέντων επιλέγει τον «Κανένα».

Δημοφιλία

Σταθερά δημοφιλέστερος πολιτικός είναι ο Φώτης Κουβέλης με 43% θετικές γνώμες, και ακολουθεί ο Αντώνης Σαμαράς με 37% και ο Αλέξης Τσίπρας με 34%. Ο Πάνος Καμμένος λαμβάνει 26%, και η Αλέκα Παπαρήγα 24%. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος είναι προτελευταίος με 22% και τελευταίος ο Νίκος Μιχαλολιάκος.

Keywords
Τυχαία Θέματα