Μπισκότα με… γέμιση LSD

Μπισκότα με «γέμιση»… παραισθήσεις πουλούσαν, μεταξύ άλλων ναρκωτικών ουσιών, τα μέλη κυκλώματος, που εξαρθρώθηκε από τους αστυνομικούς της ασφάλειας Κορίνθου!

Του Πέτρου Καρσιώτη

Και ενώ το μπισκότο είναι ένα από τα πιο δημοφιλή γλυκίσματα, αυτοί που μασούσαν τα συγκεκριμένα,  εμποτισμένα με L.SD, μια από τις πιο ισχυρές παραισθησιογόνες ή ψυχεδελικές ουσίες, πιθανότατα ένιωθαν  και όσα περιγράφονται στη σχετική βιβλιογραφία για το παραισθησιογόνο αυτό. Δηλαδή ότι οι χρήστες, «βιώνουν έντονες, τρομακτικές σκέψεις και συναισθήματα, όπως ο φόβος ότι χάνουν τον έλεγχο, ότι τρελαίνονται, ότι

θα πεθάνουν, καθώς και απόγνωση».

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση, για την εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης, πραγματοποιήθηκε  ευρείας κλίμακας αστυνομική επιχείρηση, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κορίνθου, σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Κορινθίας, όπου συνελήφθησαν πέντε  άτομα, 35χρονος αλλοδαπός καθώς και 4 ημεδαποί, ηλικίας από 28 έως 49 ετών. Όπως προέκυψε από την  έρευνα, η οργάνωση διέθετε ιεραρχική δομή, με διαρκή δράση και διακριτούς ρόλους, ενώ ως  ηγετικό μέλος ήταν ο 35χρονος αλλοδαπός.

Συνομιλίες με κωδικούς

«Τα μέλη της οργάνωσης», αναφέρει η Αστυνομία  «κατά τις τηλεφωνικές τους συνομιλίες, προκειμένου να συγκαλύπτουν την παράνομη δραστηριότητά τους σχετικά με τη διακίνηση των ναρκωτικών, αλλά και για να αποπροσανατολίζουν τις έρευνες των διωκτικών Αρχών, χρησιμοποιούσαν συνθηματική και κωδικοποιημένη ορολογία». Ως προς το χρονικό της εξάρθρωσης, «προέκυψε ότι οι ανωτέρω είχαν συγκροτήσει εγκληματική οργάνωση, τουλάχιστον από το Φεβρουάριο τρέχοντος έτους, έως και την 9.11.2023, με σκοπό τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, (ειδικότερα κάνναβης και κοκαΐνης) σε περιοχές της Κορινθίας».

Η κάνναβη, η κοκαΐνη και τα “μπισκότα”

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, διενεργήθηκαν έρευνες σε οικίες τους, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: Ποσότητα κάνναβης, συνολικού βάρους -604- γραμμαρίων, ένα  δενδρύλλιο κάνναβης, ύψους έως 120 εκατοστών, περίπου, μικροποσότητα κοκαΐνης, τμήμα μπισκότου εμποτισμένο με LSD, συνολικού βάρους 0,5 γραμμαρίων, 10 σπόρους κάνναβης, ένας  μεταλλικός τρίφτης κάνναβης, 3  ζυγαριές ακριβείας, ηλεκτρονικός πλαστικοποιητής για την αεροστεγή συσκευασία των ποσοτήτων, 100 αεροστεγείς νάιλον συσκευασίες αντικείμενα σχετικά με τη συσκευασία ναρκωτικών ουσιών, 11 κινητά τηλέφωνα, το χρηματικό ποσό των -3.500- ευρώ, ως προερχόμενο από τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών,1 όχημα και μία δίκυκλη μοτοσυκλέτα, ως μέσα τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

Τι είναι το L.S.D

Το LSD είναι ημι-συνθετική ουσία που προέρχεται από το λυσεργικό οξύ, το οποίο βρίσκεται σε μύκητες που μεγαλώνουν στη σίκαλη ή άλλα σιτηρά.

Πώς επιδρά στους  χρήστες;

H χρήση LSD προκαλεί έντονες μεταβολές στη σκέψη, τη διάθεση και τις αισθήσεις, καθώς και ενσυναίσθηση και κοινωνικότητα. Ωστόσο, οι ακριβείς επιδράσεις της ουσίας  εξαρτώνται κάθε φορά από την ψυχική κατάσταση του χρήστη και το περιβάλλον όπου γίνεται η χρήση.

Ποιοι είναι οι κίνδυνοι που συνδέονται με τη χρήση LSD;

Βραχυπρόθεσμα, το LSD  προκαλεί παραισθήσεις και  διαστρέβλωση της αντίληψης. Η αίσθηση του βάθους και του χρόνου αλλάζει. Τα χρώματα, οι ήχοι και η αφή είναι πιο έντονα. Οι σωματικές επιδράσεις είναι περιορισμένες σε σύγκριση με τις ψυχολογικές και τις συναισθηματικές. Στις σωματικές επιδράσεις περιλαμβάνονται  διεσταλμένες κόρες, αυξημένος καρδιακός ρυθμός και αρτηριακή πίεση, απώλεια της όρεξης, υπνηλία, ξηροστομία και τρόμος. Αυτές είναι ουσίες που μεταβάλλουν την κατάσταση του συνειδητού του χρήστη και προκαλούν διαφορετικά είδη παραισθήσεων.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μπισκότα …, LSD,biskota …, LSD