Μπερλουσκόνι – Πούτιν: Μια… σκανδαλώδης φιλία

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, μια από τις πλέον αμφιλεγόμενες προσωπικότητες της ευρωπαϊκής πολιτικής σκηνής, που έφυγε σήμερα από τη ζωή, είχε απασχολήσει πολλάκις με σκάνδαλα, με ένα από τα τελευταία να αφορά στις στενές του σχέσεις με τον Πούτιν. Ο Μπερλουσκόνι έδινε μάχη με τη λευχαιμία, μπαινόβγαινε στο νοσοκομείο και κατέληξε σήμερα ύστερα από πολύχρονη μάχη. Η παρακαταθήκη του πλούσια, όχι θετική πάντως, μια πολιτική πορεία σημαδεμένη από σκάνδαλα, κάθε είδους. Ένα από τα τελευταία, πάντως, αφορούσε στις στενές του σχέσεις με τον Βλαντίμιρ Πούτιν, με τον ίδιο να καυχιέται, ενώ ο πόλεμος στην

Ουκρανία μαινόταν και οι κυρώσεις εις βάρος της Ρωσίας ήταν σε ισχύ, ότι ανανέωσε τους δεσμούς του με τον Πούτιν, ανταλλάσσοντας «υπέροχες επιστολές» στις οποίες ο Ρώσος ηγέτης τον αποκαλούσε «νούμερο ένα μεταξύ των πέντε καλύτερων φίλων του».

In oltre vent’anni di attività politica Silvio Berlusconi, nel bene e nel male, è stato in primo piano non solo in Italia, ma anche all’estero. #Adnkronos https://t.co/YDXpFJkmT9

— Adnkronos (@Adnkronos) June 12, 2023

Όλα αυτά τα είχε καυχηθεί σε βουλευτές του με το ηχητικό να έρχεται στο φως και να προκαλείται σάλος. Ο Μπερλουσκόνι ανέφερε, ακόμη, ότι ο Πούτιν τού έστειλε είκοσι μπουκάλια βότκα για τα γενέθλιά του και ένα «πολύ όμορφο γράμμα». «Απάντησα με μπουκάλια Lambrusco και ένα εξίσου γλυκό σημείωμα», τους έλεγε στη συνέχεια, προσθέτοντας ότι είχε «αποκαταστήσει τις σχέσεις του με τον πρόεδρο Πούτιν, λίγο υπερβολικά. Ρώσοι υπουργοί έχουν πει πολλές φορές ότι είμαστε σε πόλεμο μαζί τους επειδή παρέχουμε όπλα και χρηματοδότηση στην Ουκρανία. Δεν μπορώ προσωπικά να πω τη γνώμη μου, γιατί αν διαρρεύσει στον Τύπο θα αποδειχθεί καταστροφή», έλεγε.

Anda Feijóo.
La historia política de Italia marcada por Silvio Berlusconi durante décadas ha sido MAFIA, CORRUPCIÓN y ORGÍAS.
Cercano y amigo de Putin. pic.twitter.com/kWWp1HZpsg

— Pussycat (@almuhj22) June 12, 2023

Η παπλωματοθήκη

Το Forza Italia, το κόμμα του κ. Μπερλουσκόνι, προσπάθησε να διευκρινίσει τα εκρηκτικά σχόλια, υπονοώντας ότι ο ηγέτης του μιλούσε για προηγούμενες επαφές με το Κρεμλίνο και επιμένοντας ότι η στάση του για τη Ρωσία ήταν «σύμφωνη με την Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες». Νωρίτερα, το 2015, η Ουκρανία είχε απαγορεύσει στον κ. Μπερλουσκόνι την είσοδο στη χώρα για τρία χρόνια επειδή επισκέφθηκε την Κριμαία, που προσαρτήθηκε παράνομα από τη Ρωσία. Ο βετεράνος Ιταλός πολιτικός είχε κάποτε χαρίσει στον ηγέτη του Κρεμλίνου μια παπλωματοθήκη με τα πρόσωπά τους. Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας στη γείτονα, πριν από έναν χρόνο, είχε πει ακόμη ότι ο κ. Πούτιν ήθελε απλώς να αντικαταστήσει τον πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμρ Ζελένσκι με «αξιοπρεπείς ανθρώπους», προκαλώντας επίσης σάλο και έναν επιπλέον πονοκέφαλο στη Μελόνι.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μπερλουσκόνι – Πούτιν, Μια…,berlouskoni – poutin, mia…