Μπαρτσελόνα – Χιρόνα: Ανεμοστρόβιλος η ομάδα του Μίτσελ

Γράφει ο Κωνσταντίνος ΚαραμάνογλουΤελειόφοιτος Sport Management

Χθες (10/12) η Μπαρτσελόνα υποδέχτηκε την Χιρόνα για την 16η αγωνιστική της Laliga στο Ολύμπικο της Βαρκελώνης. Οι φιλοξενούμενοι έκαναν την δεύτερη νίκη επί της Μπαρτσελόνας (η πρώτη ήταν σε φιλικό αγώνα) με σκορ 2-4 σε ένα παιχνίδι που έστειλε την Χιρόνα 1η στην θέση και την Μπαρτσελόνα να την στέλνει στην 4η θέση.

Ο αγώνας

Οι γηπεδούχοι είχαν την μπάλα στα πόδια τους για περισσότερο διάστημα στην αρχή του αγώνα, όμως η πολύ ανοιχτή άμυνα τους κόστισε το γκολ

του Αρτέμ Ντόβμπικ στο 12ο λεπτό. Η απάντηση ήταν άμεση στο 19ο λεπτό με κεφαλιά του Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι. Οι παίκτες του Τσάβι είχαν τρεις καλές ευκαιρίες για να κάνουν την ανατροπή στο 1ο ημίχρονο, όμως δεν κατάφεραν να νικήσουν τον Πάουλο Γκασανίγκα και το πλήρωσαν στο 40ο λεπτό. Ο Μιγκέλ Γκουτιέρεθ με ατομική ενέργεια απέναντι στην στατική άμυνα της Μπαρτσελόνα έφτασε μέχρι την περιοχή και με έξυπνο σουτ με το μυτάκι ανέκτησε το προβάδισμα για τους φιλοξενούμενους. κάνοντας το 1-2.

2ο ημίχρονο

Ο Τσάβι δεν έκανε αλλαγές και εμπιστεύτηκε τους παίκτες του, οι οποίοι είχαν χειρότερη απόδοση στο 2ο ημίχρονο και δεν κατάφεραν να γίνουν απειλητικοί. Οι μεγάλες στιγμές στέρεψαν και στο 65ο λεπτό με την είσοδο των Φεράν Τόρες, Μπαλντέ και Γιαμάλ δεν βοήθησαν την ομάδα. Η αλλαγή που έκανε τη διαφορά προήλθε από τον προπονητής της Χιρόνα Μίτσελ, που έριξε στο παιχνίδι τον Βάλερι στο 78ο λεπτό και δύο λεπτά αργότερα, από βολέ τερματοφύλακα και κεφαλιά πάσα της έτερης αλλαγής στην επίθεση, Κριστιάν Στουάνι, η μπάλα κατέληξε στον Ισπανό, που την πέρασε κάτω από τα πόδια του Ζιλ Κουντέ και σαν σε προπόνηση έγραψε το 3-1.

Η Μπαρτσελόνα ήταν τόσο αποσβολωμένη που με τη σέντρα κινδύνεψε να δεχθεί και τέταρτο γκολ. Τα αδιανόητα κενά στην άμυνα ήταν… προκλητικά για τους παίκτες της Χιρόνα, που ήταν αυτοί που δημιουργούσαν ευκαιρίες στο φινάλε για γκολ, απέναντι σε μία ανήμπορη πρωταθλήτρια Ισπανίας. Η μείωση του σκορ από τον Γκιντογάν στις καθυστερήσεις στο 90+2′ δεν ήταν αρκετή για την Μπαρτσελόνα, που οι φιλοξενούμενοι απάντησαν στο 90+5′  τον Στουάνι όπου είχε περάσει στο 73ο λεπτό.

Η βαθμολογία

Η βαθμολογία για την 6αδα, με την χθεσινή νίκη της Χιρόνα αλλά και την ισοπαλία της Ρεάλ Μαδρίτης από την Μπέτις έχει ως εξής στην παρακάτω εικόνα

Τα χθεσινά αποτελέσματα (10/12):

Ατλέτικο Μαδρίτης – Αλμερία (2-1)

Κάντιθ – Οσασούνα (1-1)

Τα αποτελέσματα του Σαββάτου (9/12):

Αλαβές – Λας Πάλμας (0-1)

Μπέτις – Ρεάλ Μαδρίτης (1-1)

Βιγιαρεάλ – Ρεάλ Σοσιεδάδ (0-3)

Μαγιόρκα – Σεβίλλη (1-0)

Απόψε (11/12):

Γρανάδα – Αθλέτικ Μπιλμπάο (Θα συνεχιστεί στις 22:00, από το 20′ και μετά με το σκορ να είναι 0-1)

Ράγιο Βαγεκάνο – Θέλτα (22:00)

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μπαρτσελόνα – Χιρόνα, Ανεμοστρόβιλος, Μίτσελ,bartselona – chirona, anemostrovilos, mitsel