Μπαρόζο: Η Ελλάδα θα τα καταφέρει με το νέο πακέτο στήριξης

Αισιόδοξος, πως «η Ελλάδα θα τα καταφέρει με το νέο πακέτο στήριξης», εμφανίστηκε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, σε ομιλία του στο ευρωκοινοβούλιο.

Με αφορμή τοποθετήσεις ευρωσκεπτικιστών ευρωβουλευτών, οι οποίοι σε σημερινή συζήτηση στο Στρασβούργο έβαλαν στο τραπέζι για μια ακόμη φορά την πρόταση για χρεοκοπία της Ελλάδας ή και την έξοδό της από την Ευρωζώνη, ο κ. Μπαρόζο σημείωσε:

«Δηλαδή, τι είναι αυτό που προτείνετε για την Ελλάδα; Την πτώχευση; Είναι ανέντιμο -και πολιτικά και πνευματικά- να λέτε ότι η λύση είναι η πτώχευση».

«Όσοι θέλουν να βοηθήσουν την Ελλάδα, αντί να μας λένε συνέχεια ότι τίποτα δεν πρόκειται να πετύχει, καλύτερα θα ήταν να μας βοηθούσαν να παράσχουμε βοήθεια στην Ελλάδα», δήλωσε σε έντονο ύφος ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Παράλληλα, έθεσε ως κορυφαία προτεραιότητα της Ελλάδας την εφαρμογή του δεύτερου προγράμματος οικονομικής βοήθειας, ύψους 130 δισ. ευρώ, με όλες τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που αυτό συμπεριλαμβάνει.

Τέλος, επισήμανε ότι έχει ήδη «συζητήσει με τον Έλληνα πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο τις τεχνικές διευκολύνσεις στην παροχή οικονομικής βοήθειας», ενώ ανάλογη συζήτηση είχε τη Δευτέρα και με τον νέο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων Βέρνερ Χόγιερ.

Πηγή: kathimerini.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα