Μπαράζ κινητοποιήσεων την Πέμπτη

Σε απεργιακό κλοιό μπαίνει αύριο, η χώρα, με τους εργαζόμενους στο χώρο της Υγείας και στα μέσα μαζικής μεταφοράς να προχωρούν σε κινητοποιήσεις.

Συγκεκριμένα, με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα νοσοκομεία, τα κέντρα Υγείας, το ΕΚΑΒ, τα θεραπευτήρια χρόνιων παθήσεων και οι Υπηρεσίες Πρόνοιας, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας

της ΠΟΕΔΗΝ και της ΟΕΝΓΕ. Το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση έξω από υπουργείο Υγείας και πορεία στο Σύνταγμα.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, σκοπός της απεργίας είναι «να αναδείξει τα προβλήματα στοχοποίησης του ΕΣΥ και του ΕΟΠΥΥ από τις πολιτικές του Μνημονίου καθώς και την αντίσταση των Υγειονομικών για την ανατροπή τους».

Στην απεργία συμμετέχει και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, ενώ σε 48ωρη προειδοποιητική επίσχεση παροχής υπηρεσιών προς τον ΕΟΠΥΥ προχωρούν από αύριο οι συμβεβλημένοι με τον Οργανισμό γιατροί.

Εχουν προαναγγείλει επίσης επανέναρξη των κινητοποιήσεων, πιθανότατα στις 11 Φεβρουαρίου, σε περίπτωση που «το υπουργείο υγείας και ο ΕΟΠΥΥ δεν τιμήσουν τις επανειλημμένες υποσχέσεις του και δεν ικανοποιήσουν τα δίκαια αιτήματα των κλινικών και εργαστηριακών ιατρών»

Εν τω μεταξύ, η ΑΔΕΔΥ έχει κηρύξει στάση εργασίας από τις 12:00 το μεσημέρι μέχρι τη λήξη του πρωινού ωραρίου εργασίας, προκειμένου να διευκολυνθούν οι εργαζόμενοι να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις κατά «της υποβάθμισης του δημόσιου συστήματος υγείας».

Τη συμμετοχή της στη στάση της ΑΔΕΔΥ έχει ανακοινώσει και η ΠΟΕΟΤΑ.

Σε 24ωρη απεργία προχωρά και η ΓΕΝΟΠΔΕΗ, ως απάντηση, όπως αναφέρει στη σχετική ανακοίνωσή της, «στον αυταρχισμό της κυβέρνησης, στην παράνομη, αντιδημοκρατική και αντισυνταγματική απόφαση της επίταξης - επιστράτευσης των απεργών του μετρό και στην ποινικοποίηση των αγώνων του εργατικού κινήματος».

Μέσα μεταφοράς

Από τα μεσάνυχτα της Τετάρτης τα τρένα και τα λεωφορεία του ΟΣΕ θα μείνουν ακινητοποιημένα, λόγω της 24ωρης απεργίας που έχει εξαγγείλει για την Πέμπτη η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ). Δρομολόγια, πάντως, ακυρώνονται και την Τετάρτη.

Ακινητοποιημένοι θα είναι για το ίδιο χρονικό διάστημα και οι συρμοί του προαστιακού σιδηροδρόμου. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα πραγματοποιούνται τα δρομολόγια του Μετρό στο τμήμα από Δουκίσσης Πλακεντίας μέχρι το Αεροδρόμιο.

Keywords
πεμπτη, μεσα μαζικης μεταφορας, σταση εργασιας, εκαβ, απεργια, ποεδην, οενγε, συνταγμα, εοπυυ, μνημονιο, αθηνα, ΑΔΕΔΥ, συμμετοχή, ποε, ΟΤΑ, γενοπ, δεη, επιταξη, μετρο, λεωφορεια, ΟΣΕ, σημαίνει, απεργια μμμ, απεργια οσε, απεργια μετρο, απεργιες αυριο, απεργια 1 φεβρουαριου, απεργια 2 φεβρουαριου, απεργια 3 φεβρουαριου, απεργια 4 φεβρουαριου, απεργια 7 φεβρουαριου, απεργια 8 φεβρουαριου, απεργια 9 φεβρουαριου, απεργια 10 φεβρουαριου, απεργια 11 φεβρουαριου, απεργια 14 φεβρουαριου, απεργια 15 φεβρουαριου, απεργια 16 φεβρουαριου, απεργιες 16 φεβρουαριου, απεργια 17 φεβρουαριου, απεργιες 17 φεβρουαριου, απεργια 18 φεβρουαριου, απεργιες 18 φεβρουαριου, απεργια 21 φεβρουαριου, απεργια 23 φεβρουαριου, απεργια 22 φεβρουαριου, απεργια 24 φεβρουαριου, απεργια 25 φεβρουαριου, απεργια 28 φεβρουαριου, απεργια μμε, απεργια ταξι, απεργια αδεδυ, ιατρικος συλλογος, γενοπ, εκαβ, πλαισιο, αεροδρομιο, γιατροι, διαστημα, δρομολογια, ιδιο, υπηρεσιες, ληξη, νοσοκομεια, οενγε, ποεδην, ποε, προβληματα, συγκεντρωση, συμμετοχή, τμημα, υπουργειο υγειας, τρενα, χωρα, υπουργειο, σημαίνει, υγειας
Τυχαία Θέματα