Μπαλάφας: Σωστά δεν ήταν η Ελλάδα στην συνάντηση για το προσφυγικό, δεν μας αφορούσε

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Σωστά δεν ήταν η Ελλάδα στην συνάντηση Μέρκελ, Μακρόν, Τζεντιλόνι και Ραχόι για το μεταναστευτικό, υποστήριξε το πρωί της Τρίτης ο υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μπαλάφας.

Κι αυτό, γιατί όπως ανέφερε, η συνάντηση αφορούσε το τι γίνεται στην Αφρική και άρα στην Κεντρική και Δυτική Μεσόγειο και όχι στην περιοχή μας.

Πρόκειται για την ευρω-αφρικανική

«μίνι» σύνοδο κορυφής στο Παρίσι με αντικείμενο τη μεταναστευτική κρίση, όπου έδωσαν το «παρών» η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ, οι πρωθυπουργοί της Ιταλίας και της Ισπανίας Πάολο Τζεντιλόνι και Μαριάνο Ραχόι και η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Φεντερίκα Μογκερίνι.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο κ. Μπαλάφας παραδέχθηκε πως καθώς οικοδεσπότης αυτής της συνάντησης ήταν ο γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, που αναμένεται τις επόμενες ημέρες στη χώρα μας, «είναι βέβαιο πως κάποια ζητήματα που τέθηκαν θα συζητηθούν και κατά την επίσκεψή του εώ».

Ήταν γνωστή η σύνθεση της συνάντησης και δεν υπήρξε πρόσκληση προς την Ελλάδα, είπε ο υφυπουργός.

Τέλος επισήμανε πως «παρατηρούμε μια αύξηση, των προσφυγικών ροών, ένα «τσίμπημα» προς τα πάνω από την Τουρκία, για να δούμε πώς θα το αντιμετωπίσουμε».

Το άρθρο Μπαλάφας: Σωστά δεν ήταν η Ελλάδα στην συνάντηση για το προσφυγικό, δεν μας αφορούσε εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα