Αυγουστιάτικη κόντρα για ΕΚΑΣ,κοινωνικό κράτος και διαπραγμάτευση

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Σφοδρή αντιπαράθεση ανάμεσα στο Μέγαρο Μαξίμου και στην αξιωματική αντιπολίτευση πυροδότησε η δήλωση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστου Μαντά ότι η κυβέρνηση υπέστη ήττα στη διαπραγμάτευση για το θέμα του ΕΚΑΣ.

Η Νέα Δημοκρατία μίλησε για «δήθεν κοινωνικό πρόσωπο Τσίπρα», ενώ πηγές της κυβέρνησης απάντησαν ότι η αξιωματική αντιπολίτευση

«πουλάει την υποκρισία της ως κοινωνική ευαισθησία».

Η κριτική της αξιωματικής αντιπολίτευσης

«Το δήθεν κοινωνικό πρόσωπο Τσίπρα δεν ήταν τίποτα άλλο παρά δυο τρεις αράδες στα προπαγανδιστικά non papers του Μαξίμου, με στόχο τον εμπαιγμό των συμπολιτών μας που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη», επισημαίνει με ανακοίνωσή της η ΝΔ, αναφερόμενη στη δήλωση του κ. Μαντά.

Όπως υποστηρίζει η ΝΔ, «ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, σε μία κρίση ειλικρίνειας, δήλωσε στην τηλεόραση του Σκάι, ότι το κόψιμο του ΕΚΑΣ σε χιλιάδες συνταξιούχους ήταν για την κυβέρνηση «ένα σημείο ήττας στη διαπραγμάτευση»», παραδεχόμενος «αυτό που η ίδια η ΝΔ και ο πρόεδρός της, Κυριάκος Μητσοτάκης, τονίζουν, εδώ και πολύ καιρό: ότι ο κ. Τσίπρας δεν έκανε καμία διαπραγμάτευση για τη στήριξη των ευπαθών ομάδων, θέτοντας με την ανεπάρκειά του στο περιθώριο χιλιάδες μικροσυνταξιούχους, που είδαν το εισόδημά τους να μειώνεται με βίαιο τρόπο».

Η απάντηση του Μαξίμου: Τζάμπα αντιπολίτευση
«Η ΝΔ πουλάει την υποκρισία της ως κοινωνική ευαισθησία», τονίζουν κυβερνητικές πηγές απαντώντας στην ανακοίνωση που εξέδωσε η «γαλάζια» παράταξη. Οι ίδιες πηγές επιτίθενται στην αξιωματική αντιπολίτευση υπογραμμίζοντας ότι ως κυβέρνηση υπέγραφε λευκά χαρτιά για να κάνει σήμερα «τζάμπα αντιπολίτευση από τις παραλίες. Η ΝΔ που είχε συνομολογήσει με τους δανειστές τον «ξαφνικό θάνατο» του ΕΚΑΣ, τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος στις επικουρικές και τη δραματική περικοπή στις κύριες συντάξεις, -με την πρόθεση να τα φορτώσει στην επόμενη κυβέρνηση και να επιταχύνει το σενάριο της «αριστερής παρένθεσης»– έχει σήμερα το θράσος να κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «δεν διαπραγματεύτηκε. Ο λαός βλέπει ποιος διαπραγματεύεται πραγματικά και φροντίζει ακόμα και στις πιο δύσκολες συνθήκες για τη στήριξη των αδύναμων. Και ποιος ήταν εκείνος που υπέγραφε λευκά χαρτιά και σήμερα κάνει τζάμπα αντιπολίτευση από τις παραλίες».

Η Νέα Δημοκρατία εγκαλεί τον Τσίπρα για τις επιθέσεις σε ναούς

Παράλληλα, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης καλεί τον πρωθυπουργό να πάρει θέση για τις επιθέσεις και τους βανδαλισμούς σε ιστορικούς ναούς. Σε ανακοίνωσή του, η Νέα Δημοκρατία αναφέρει πως «τα χάδια του ΣΥΡΙΖΑ στους αντιεξουσιαστές, έχουν σαν μόνο αποτέλεσμα τη διαρκή αποθράσυνσή τους. Μετά την εισβολή τους στη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης, οι Έλληνες πολίτες βρισκόμαστε μπροστά σε μπαράζ επιθέσεων και βανδαλισμών σε Ιερούς Ναούς στην Κρήτη, στη Νέα Φιλαδέλφεια και τώρα στο κέντρο της Αθήνας. Ο κ. Τσίπρας οφείλει, επιτέλους, να πάρει ξεκάθαρη θέση. Και ο κατ’ ευφημισμόν υπουργός Προστασίας του Πολίτη, να αναλάβει τις ευθύνες του, πριν έρθουν ακόμη χειρότερα».

Το άρθρο Αυγουστιάτικη κόντρα για ΕΚΑΣ,κοινωνικό κράτος και διαπραγμάτευση εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα