Άρωμα… γυναίκας στο σημερινό doodle της Google!

Παγκόσμια Ημέρα της γυναίκας σήμερα (Παρασκευή, 8 Μαρτίου) και η Google δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί σε αυτό μέσω του doodle της! Το doodle της μηχανής αναζήτησης απεικονίζει 27 πρόσωπα γυναικών από όλο τον κόσμο, ενώ το σχήμα του λογότυπου της Google βγαίνει στα κενά ανάμεσα στα πρόσωπα.

Η Παγκόσμια Ημέρα της γυναίκας

Η

γιορτή καθιερώθηκε σε ανάμνηση μιας μεγάλης εκδήλωσης διαμαρτυρίας που έγινε στις 8 Μαρτίου του 1857 από εργάτριες κλωστοϋφαντουργίας στη Νέα Υόρκη, οι οποίες ζητούσαν καλύτερες συνθήκες εργασίας.

Η πρώτη Διεθνής Ημέρα της Γυναίκας γιορτάστηκε το 1909 με πρωτοβουλία του Σοσιαλιστικού Κόμματος των ΗΠΑ, ενώ υιοθετήθηκε δύο χρόνια αργότερα από τη Σοσιαλιστική Διεθνή.

Μετά την επικράτηση της Οκτωβριανής Επανάστασης στη Ρωσία, η φεμινίστρια Αλεξάνδρα Κολοντάι έπεισε τον Λένιν να καθιερώσει την 8η Μαρτίου ως επίσημη αργία. Παρά όμως τις κοινωνικές της προεκτάσεις, σήμερα η γιορτή εορτάζεται ως έκφραση συμπαθείας των ανδρών προς τις γυναίκες με προσφορά λουλουδιών και δώρων.

Η άνοδος του φεμινιστικού κινήματος στη Δύση τη δεκαετία του '60 έφερε άλλη «πνοή» στην ημέρα, η οποία αποτελεί μια καλή αφορμή για την ανάδειξη γυναικείων προβλημάτων ανά την υφήλιο.

Keywords
Τυχαία Θέματα