Αρνητική η αντιπολίτευση στο κάλεσμα διαλόγου από τον Μ. Μόρσι

Παραμένει η αστάθεια στην Αίγυπτο μετά και την απόφαση του βασικού συνασπισμού της αντιπολίτευσης, να μη συμμετάσχει στον εθνικό διάλογο στον οποίο κάλεσε χθες Κυριακή, ο πρόεδρος Μοχάμεντ Μόρσι. Όπως υποστηρίζει το Εθνικό Μέτωπο Σωτηρίας, η πρότασή του προέδρου δεν ήταν ειλικρινής και διευκρίνισε πως θα συμμετάσχει σε μελλοντικές συζητήσεις μόνο αν εκπληρώνονται συγκεκριμένοι όροι.

«Δεν θα συμμετάσχουμε σε έναν διάλογο χωρίς ουσία», υπογράμμισε ο επικεφαλής του Μοχάμεντ ΕλΜπαραντέι, στη διάρκεια

συνέντευξης Τύπου.

«Είμαστε απολύτως σύμφωνοι στο Μέτωπο. Πρέπει να αντιμετωπιστούν οι ρίζες του προβλήματος που αντιμετωπίζουμε και όχι τα συμπτώματα. Η λύση δεν είναι θέμα ασφαλείας, αλλά πολιτικό», πρόσθεσε μετά το συνέδριο του Εθνικού Μετώπου Σωτηρίας στο οποίο πήραν μέρος επίσης ο πρώην γενικός γραμματέας του Αραβικού Συνδέσμου Αμρ Μούσα και ένας από τους υποψήφιους στις περσινές προεδρικές εκλογές, ο Χαμντίν Σαμπάχι.

Μεταξύ των όρων που θέτει το Εθνικό Μέτωπο Σωτηρίας για τη συμμετοχή του σε μελλοντικές συνομιλίες περιλαμβάνεται και η ανάληψη από τον Μόρσι της ευθύνης για την πρόσφατη αιματοχυσία, αλλά και ο σχηματισμός κυβέρνησης εθνικής ενότητας, σύμφωνα με τον Σαμπάχι.

«Έχουμε δεχθεί τον διάλογο (στο παρελθόν) και πήγαμε στο γραφείο του προέδρου και του μιλήσαμε» τόνισε ο κ. Σαμπάχι και πρόσθεσε: «δεν αρνούμαστε τον διάλογο, όμως δεν υπάρχουν εγγυήσεις ότι θα είναι επιτυχημένος, την ώρα που το αίμα ρέει».

Keywords
Τυχαία Θέματα