Αρνήθηκε το έπαθλο για την επιτυχία του στις Πανελλαδικές ο Ρωμανός

Για «ιδεολογικούς λόγους», όπως ισχυρίστηκε, αρνήθηκε τον έπαινο και το χρηματικό έπαθλο των 500 ευρώ ο Νίκος Ρωμανός, προφυλακιστέος για την ένοπλη ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης το 2013 και συνακόλουθα κατηγορούμενος για τη συμμετοχή στους Πυρήνες της Φωτιάς, μετά την επιτυχία του στις Πανελλαδικές

Εξετάσεις.

Σημειώνεται, πως ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου επιδοτεί με ένα χρηματικό έπαθλο των 500 ευρώ τους φυλακισμένους που πέτυχαν την είσοδό τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Ο Ρωμανός, που ήταν φίλος του δολοφονηθέντος Αλέξη Γρηγορόπουλου, είναι ένας από τους τέσσερις φυλακισμένους που πέτυχε στις Πανελλαδικές εξετάσεις.

Ωστόσο, όπως είπε ο διευθυντής του Σχολείου στο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Αυλώνα Πέτρος Δαμιανός, «ο νεαρός κρατούμενος διαμήνυσε ότι δεν θα παραστεί στην απονομή που έκανε ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου καθώς αν προχωρούσε στη συγκεκριμένη ενέργεια θα ερχόταν σε αντίθεση με τις αξίες που πρεσβεύει».

Από την πλευρά του ο υπουργός Δικαιοσύνης ανέφερε ότι, «η πολιτεία δεν κάνει διακρίσεις στα θέματα σπουδών. Είναι αξιέπαινος που ακολούθησε τις συμβουλές των δασκάλων του και εργάστηκε σκληρά για να πετύχει την εισαγωγή του σε σχολή της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης».

Keywords
Τυχαία Θέματα