Αρχίζει η ανάπλαση της Θηβών

Υπογράφηκε η σύμβαση του έργου «Ανάπλαση Θηβών» και συγκεκριμένα το τμήμα που βρίσκεται εντός των ορίων του δήμου Αιγάλεω, από την οδό Πέτρου Ράλλη έως τη λεωφόρο Αθηνών.

Είναι ένα μεγάλης σημασίας έργο για την πόλη του Αιγάλεω και η υλοποίηση του θα αποτελέσει τη δικαίωση μιας χρόνιας διεκδίκησης του δήμου. Με το έργο θα αυξηθούν οι χώροι πρασίνου στο κέντρο της πόλης και θα αποσυμφορηθεί κυκλοφοριακά ο οδικός άξονας που ενώνει το Αιγάλεω με την υπόλοιπη δυτική Αθήνα

και τον Πειραιά.

Το έργο, συνολικού προϋπολογισμού 5.100.000 ευρώ, χρηματοδοτείται εξ ολοκλήρου από την περιφέρεια Αττικής και αναμένεται να ολοκληρωθεί σε 13 μήνες.

Η μελέτη του έργου εκπονήθηκε από τις Τεχνικές Υπηρεσίες του δήμου Αιγάλεω και περιλαμβάνει τη δημιουργία χώρων στάθμευσης και οδεύσεως για τυφλούς, την τοποθέτηση ραμπών για άτομα μειωμένης κινητικότητας, τη χρήση στοιχείων αστικού εξοπλισμού, την προσθήκη νέων φωτιστικών σωμάτων, την εφαρμογή βιοκλιματικών στοιχείων (όπως η ανακατασκευή των πλακοστρώσεων και του οδοστρώματος με ψυχρά και φωτοκαταλυτικά υλικά) και την ενίσχυση των φυτεύσεων με δέντρα και θάμνους κατά μήκος των πεζοδρομίων και στην ενδιάμεση νησίδα.

Οι φυτεύσεις και η χρήση βιοκλιματικών στοιχείων αναμένεται να βελτιώσουν κατά πολύ το μικροκλίμα της περιοχής, να προσφέρουν στους κατοίκους χώρο πρασίνου, ενώ με τη βελτίωση των οδικών υποδομών αναμένεται κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση.

Keywords
Τυχαία Θέματα