Άραβες Κύπρος – Χαμάς: Πανηγυρίζουν την σφαγή κατά των Ισραηλινών

Έξαλλοι πανηγυρισμοί στη Κύπρο από Παλαιστίνιους και άλλους Άραβες που βρίσκονται στη μεγαλόνησο ως αιτούντες πολιτικού ασύλου ή πολιτικοί πρόσφυγες, για τις σφαγές της Χαμάς στο Ισραήλ. Οι περισσότεροι από αυτούς είναι νεαροί άνδρες, με την αστυνομία της Κύπρου να λαμβάνει μέτρα φρούρησης στην πρεσβεία του Ισραήλ και σε επιχειρήσεις ισραηλινών συμφερόντων. Σύμφωνα με πληροφορίες του philenews για την εκδήλωσή τους ήταν ενήμερη η Αστυνομία,

η οποία έλαβε μέτρα στην περιοχή των Φοινικούδων. Οι Παλαιστίνοι μοίρασαν γλυκά στους περαστικούς και φώναξαν συνθήματα.

Αραβικά πανηγύρια για την σφάγη Ισραηλινών απο τη Χαμάς pic.twitter.com/xTOqarn2sC

— kakajason (@kakajason50) October 10, 2023

Σημειώνεται ότι Παλαιστίνιοι πραγματοποίησαν και το περασμένο Σάββατο παρόμοια εκδήλωση, γεγονός που προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Αρχιραββίνου της Κύπρου, Άριε Ζεέβ Ράσκιν, ο οποίος είχε αναφέρει πως σε παρόμοια εκδήλωση στο Βερολίνο είχε επέμβει η Αστυνομία. Τις εχθροπραξίες της Χαμάς έχει καταδικάσει η Κυπριακή Δημοκρατία, εκφράζοντας την πλήρη στήριξη και αλληλεγγύη στο Ισραήλ. Έξω από το Κυπριακό υπουργείο Εξωτερικών είναι αναρτημένη από την Δευτέρα η σημαία του Ισραήλ. Στα χρώματα της σημαίας του Ισραήλ έχει φωταγωγηθεί το κτήριο του κόμματος ΔΗΣΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Άραβες Κύπρος – Χαμάς, Πανηγυρίζουν, Ισραηλινών,araves kypros – chamas, panigyrizoun, israilinon