Αποτελεσματική η δράση φροντίδας του ΠΕΣΥΔΑΠ στο Όρος Αιγάλεω

Εντυπωσιακό ήταν το πράσινο αποτέλεσμα από την συνεχή φροντίδα της αναδασωτέας έκτασης στο Όρος Αιγάλεω, που επιχειρεί με συνέπεια ο ΠΕΣΥΔΑΠ επί τέσσερα συναπτά καλοκαίρια, σε συνεργασία με τον ΣΚΑΪ, τη δασική υπηρεσία, τους δήμους Κορυδαλλού, Κερατσινίου - Δραπετσώνας, Αγίας Βαρβάρας, οικολογικές οργανώσεις, εθελοντικές ομάδες, σχολεία και πολίτες.

Η ανάγκη των 5000 δενδρυλλίων, που φυτεύτηκαν με πρωτοβουλία του Συνδέσμου τον Φεβρουάριο του 2010 για νερό, φροντίδα, εργασίες

υποστήριξης στο διάστημα που απαιτείται μέχρι να αναπτυχθούν τόσο ώστε να σταθεροποιηθεί η επιβίωσή τους, ήταν ζωτικής σημασίας.

Προς την κατεύθυνση αυτή δραστηριοποιήθηκε την Κυριακή 04.08.2013 η διοίκηση του ΠΕΣΥΔΑΠ, συντονίζοντας σχετική υποστηρικτική ανοικτή δράση με τους συνεργαζόμενους φορείς. Αξίζει να σημειωθεί ότι η ομάδα πυρασφάλειας του ΠΕΣΥΔΑΠ υλοποιεί υποστηρικτικές δράσεις συντήρησης και φροντίδας της αναδασωτέας έκτασης καθ' όλη την διάρκεια της ξηροθερμικής περιόδου.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση των εργασιών, ο Πρόεδρος του ΠΕΣΥΔΑΠ Γρηγόρης Γουρδομιχάλης τόνισε, ότι «τα συστηματικά ποτίσματα του ΠΕΣΥΔΑΠ είχαν καταλυτική επίδραση στην βιωσιμότητα των φυτών, καθώς έχει επιβιώσει το σύνολό τους. Κάπου εδώ ολοκληρώνεται η ανθρώπινη παρέμβαση. Πλέον παραδίδουμε τον πνεύμονα πρασίνου στην φύση για να συνεχίσει το έργο της».

Keywords
Τυχαία Θέματα