Αποπροσανατολισμός και αποστάσεις από την κυβέρνηση

Αποστάσεις από το θέμα με τη δημοσιοποίηση του βίντεο της συνομιλίας Μπαλτάκου-Κασιδιάρη επέλεξε να κρατήσει ο Ευάγγελος Βενιζέλος εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου, όπου είχε συνάντηση με τον πρωθυπουργό. Από τη μεριά του ο Αντώνης Σαμαράς στην πρώτη του εμφάνιση μετά το βίντεο προσπάθησε να ταυτίσει τον ΣΥΡΙΖΑ

με την Χρυσή Αυγή μιλώντας για μικροπολιτικές σκοπιμότητες της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Οι πρώτες δηλώσεις Σαμαρά για το βίντεο

Άφαντος ήταν αυτές τις ημέρες ο πρωθυπουργός, ο οποίος δεν είχε προβεί σε κάποια δήλωση για το «εν κρυπτώ» βίντεο. Σήμερα (Παρασκευή) δήλωσε: «Είμαι εκείνος ο οποίος πολέμησα εξαρχής τη Χρυσή Αυγή, σκληρότερα από οποιοδήποτε άλλο και δεν θα επιτρέψω ποτέ σε καμιά εγκληματική οργάνωση να γίνει ρυθμιστής της πολιτικής μας ζωής».


Ο πρωθυπουργός σχολίασε ότι «πριν από οτιδήποτε άλλο, όμως, και σε αναφορά με την επικαιρότητα των τελευταίων ημερών, θα ήθελα να τονίσω ορισμένα αυτονόητα πράγματα. Είμαι εκείνος ο οποίος πολέμησα εξαρχής τη Χρυσή Αυγή, σκληρότερα από οποιοδήποτε άλλο και δεν θα επιτρέψω ποτέ σε καμιά εγκληματική οργάνωση να γίνει ρυθμιστής της πολιτικής μας ζωής. Ούτε θα επιτρέψω απαράδεκτες και ανεκδιήγητες συμπεριφορές σε οποιοδήποτε κυβερνητικό στέλεχος. Με την ίδια ακλόνητη πίστη η κυβέρνηση αυτή στηρίζει απόλυτα την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης.

«Και όλοι όσοι ζητούν την παραίτηση των δύο υπουργών ταυτίζονται με τη Χρυσή Αυγή για μικροπολιτικές σκοπιμότητες. Αλλά εμείς προχωράμε με την απαραίτητη ομοψυχία και την εξίσου απαραίτητη πολιτική σταθερότητα», συμπλήρωσε ρίχνοντας τα βέλη του στην Κουμουνδούρου. «Η Ελλάδα βγαίνει από την κρίση. Η Ελλάδα βγαίνει στις διεθνείς αγορές και κανείς δεν μπορεί να το αλλάξει αυτό. Και σε κανένα δεν θα επιτρέψουμε να μας τραβήξει πάλι πίσω. Θυμηθείτε πού ήμασταν πριν δυο χρόνια. Με τις θυσίες του Ελληνικού λαού κάναμε αυτό που δεν περίμενε κανείς και τώρα που πιάνουν τόπο αυτές οι θυσίες, προχωρούμε σε μια νέα σελίδα για την Ελλάδα.
Την ευθεία γραμμή που έχω χαράξει για την Πατρίδα δεν την αλλάζω», κατέληξε.

Συζήτηση στη Βουλή για το Μπαλτάκος-Gate

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επέλεξε να αναφέρει λακωνικά: «Κανείς δεν μπορεί να υπονομεύσει τη σταθερότητα της κυβέρνησης. Ο ρόλος του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση είναι αυτός του προοδευτικού πόλου και είναι πολύ σημαντικός για την εθνική στρατηγική». Παράλληλα διευκρίνησε ότι «εγγυόμαστε πλήρως την τήρηση της προγραμματικής συμφωνίας» και σχολίασε για το ρόλο του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση πως «τα κόμματα που συνεργαζόμαστε έχουμε πολλές διαφορές μεταξύ μας, όμως κοιτάμε την επιτακτική ανάγκη να σταθεί η χώρα όρθια». Τέλος, δήλωσε ότι η προ ημερησίας διάταξης συζήτηση στη Βουλή, που έχει ζητήσει για το θέμα ο ΣΥΡΙΖΑ, θα γίνει.

Έπονται νέες αποκαλύψεις λένε οι Χρυσαυγίτες

Ο Ηλίας Κασιδιάρης ανέφερε ότι έπονται νέες αποκαλύψεις, αναφέροντας ότι παρόμοια με τον Π. Μπαλτάκο έχει ακούσει και από βουλευτές της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν ξεκαθάρισε ωστόσο, αν οι συνομιλίες είναι βιντεοσκοπημένες, ενώ προανήγγειλε ότι θα δώσει στοιχεία για παρεμβάσεις του Αντ.Σαμαρά στη Δικαιοσύνη.

Ο Ηλίας Παναγιώταρος, ισχυρίστηκε ότι έχει ηχογραφημένη συνομιλία με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Βούτση, ο οποίος διέψευσε από την Βουλή τα λεγόμενα του Χρυσαυγίτη βουλευτή. «Από την ημέρα που ασκήθηκε αυτή η άθλια δίωξη εις βάρος μας μίλησα με όλους τους πολιτικούς αντιπάλους που έχουν πάρει θέση υπέρ της αλήθειας. Ο κ. Μπαλτάκος είναι ένας από αυτούς. Και ο κ. Βούτσης είναι ένας από αυτούς κι έχω μιλήσει και με τον κ. Παναγούλη από τον ΣΥΡΙΖΑ» σημείωσεο Ηλίας Κασιδιάρης σε ραδιοφωνικό σταθμό.

Πρόσθεσε ότι έχει ζητήσει από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Στ.Παναγούλη να προσέλθει στη δίκη ως μάρτυρας υπεράσπισης, αλλά ο κ. Παναγούλης είπε ότι δέχεται κομματικές πιέσεις και αρνήθηκε. Για τον Ν.Βούτση ανέφερε ότι δημοσίως έχει μιλήσει για μεθόδευση, στην υπόθεση της ΧΑ.

Σε ό,τι αφορά τους βουλευτές της ΝΔ, ο Ηλιάς Κασιδιάρης είπε ότι ενώπιον μαρτύρων «βουλευτές της ΝΔ μού έχουν πει βαρύτερα πράγματα».

Ερωτηθείς εάν υπάρχουν μαγνητοσκοπημένες οι συνομιλίες, ο κατηγορούμενος για την υπόθεση της ΧΑ τόνισε ότι ο ίδιος προσωπικά δεν έχει καταγράψει κανέναν, αλλά υπάρχει ένα βίντεο στο διαδίκτυο. Απαντώντας στις αιχμές που έχει δεχθεί ότι αξιοποίησε το βίντεο, κάνοντας προσωπικό παιχνίδι, επειδή υπήρχε το αίτημα για άρση της ασυλίας του στην Ολομέλεια, κι όχι για να βοηθήσει τον προφυλακισμένο αρχηγό Ν.Μιχαλολιάκο, ο Ηλίας Κασιδιάρης υποστήριξε ότι αυτές τις ημέρες συζητείται η παράταση ή μη της προφυλάκισης του κ. Μιχαλολιάκου, κι άρα η στιγμή ήταν κρίσιμη.

Ανέφερε, δε, ότι μετά από όλες αυτές τις αποκαλύψεις «η παράταση της προφυλάκισης του κ. Μιχαλολιάκου θα είναι απόδειξη ότι η δικαιοσύνη ποδηγετείται.

Παράλληλα, προανήγγειλε αποκαλύψεις για τον πρωθυπουργό. Όπως είπε, θα δώσει στοιχεία για προσωπικές παρεμβάσεις του Αντώνη Σαμαρά στη Δικαιοσύνη και συγκεκριμένα σε εισαγγελείς.

Keywords
Τυχαία Θέματα