Απολύσεις με υπογραφή Γεωργιάδη και όχι της τρόικας

Το θέμα των απολύσεων από τον ΕΟΠΥΥ απασχόλησε τον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη. Ο υπουργός ανέλαβε την πλήρη ευθύνη σε περίπτωση που θα χρειαστούν απολύσεις στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας έναντι της τρόικας.

«Αν υπάρξουν απολύσεις κι αν κάποιοι πρέπει να φύγουν, να μη χρεωθεί αυτό στην τρόικα, είναι αποφάσεις δικές μου. Μην μού πάρει τη δόξα η τρόικα, έχω βαρεθεί να κάνω το αυτονόητο και να μού παίρνει τη δόξα η τρόικα. Κάνω στο σωστό» δήλωσε χαρακτηριστικά.
Ο υπουργός διευκρίνισε ότι αφότου ολοκληρωθεί η αξιολόγηση των γιατρών και οι υπολογισμοί του διαθέσιμου προσωπικού στην πρωτοβάθμια φροντίδα, αν διαπιστωθεί ότι υπάρχει πλεόνασμα θα υπάρξουν απομακρύνσεις.

«Βολές» Απ. Κακλαμάνη προς Αδ. Γεωργιάδη

Εν τω μεταξύ, σοβαρό ζήτημα αναξιοκρατίας στη τοποθέτηση νέων διοικητών και υποδιοικητών στα νοσοκομεία από τον υπουργό υγείας Άδωνι Γεωργιάδη, έθεσε στην εκπομπή του Κώστα Βαξεβάνη στο ραδιοφωνικό σταθμό «στο Κόκκινο» , o πρώην πρόεδρος της Βουλής, Απόστολος Κακλαμάνης.

«Ζητώ να δώσει ο υπουργός τα βιογραφικά όσων απομακρύνθηκαν ή μετακινήθηκαν από θέσεις διοικητικές στα νοσοκομεία και τα βιογραφικά αυτών που τοποθετήθηκαν. Να δώσει επίσης στοιχεία των χρεών και των ισολογισμών των νοσοκομείων για τα χρόνια του μνημονίου», είπε ο κ. Κακλαμάνης και πρόσθεσε ότι οι διορισμοί πρέπει να πάψουν να γίνουν με κριτήρια μη αξιοκρατικά, αλλά κομματικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα