Απολογούνται σήμερα μάνα &γιαγιά του βρέφους που πέταξαν στα σκουπίδια

Στον ανακριτή Αμαλιάδας θα οδηγηθούν σήμερα η 20χρονη που πέταξε το μόλις λίγων ωρών μωρό της στα σκουπίδια και η 44χρονη μητέρα της που την βοήθησε, προκειμένου να απολογηθούν, με τις κατηγορίες που τις βαρύνουν να είναι αυτές της παιδοκτονίας και της ανθρωποκτονίας από πρόθεση.

Την ίδια στιγμή έρχονται στη δημοσιότητα οι λεπτομέρειες για το φρικιαστικό έγκλημα, με την 20χρονη μητέρα να παραδέχεται πως πέταξε το νεογέννητο βρέφος στα σκουπίδια για να αποφύγει την οργή του συζύγου της, αλλά και του πατέρα της, γιατί αυτό προερχόταν από εξωσυζυγική σχέση της με έναν Αλβανό που διέμενε στην

περιοχή του Ηρακλείου.

Υπενθυμίζεται, πως το εν λόγω έγκλημα αποκαλύφθηκε από έναν ρακοσυλλέκτη, ο οποίος εντόπισε το άψυχο κορμί του μωρού, σε κατάσταση σήψης, στους λόφους των σκουπιδιών στη χωματερή των Λεχαινών Ηλείας.

Πως ξεκίνησαν όμως όλα; Πριν από μία εβδομάδα, είπε η ίδια, ξύπνησε νοιώθοντας πόνους στην κοιλιά της. Όπως υποστήριξε η 20χρονη «Μήδεια» δεν γνώριζε μέχρι τότε τι της συνέβαινε. Φώναξε τη μητέρα της, ενώ ο πατέρας της είχε φύγει για τη δουλειά και ο αδερφός της κοιμόταν.

Εκείνη κατάλαβε πως η κόρη της ήταν έγκυος την ώρα που «έσπασαν τα νερά». Γέννησε μετά από λίγο στην τουαλέτα του σπιτιού και η 44χρονη μητέρα της έκοψε με ψαλίδι τον ομφάλιο λώρο. Η 44χρονη μάνα, ρωτώντας την κόρη της τι είχε συμβεί, έμαθε τότε για την σχέση που είχε η 20χρονη στην Κρήτη με έναν ομοεθνή της, το διάστημα που έμεναν εκεί.

Η 20χρονη επιμένει να αρνείται πως γνώριζε για την εγκυμοσύνη της, με την αστυνομία να μην την πιστεύει ωστόσο, προσπαθώντας να βρει δικαιολογία για την πραγματικά άνευ προηγουμένου φρικιαστική πράξη της.

Keywords
Τυχαία Θέματα