Απόλλων, Εργοτέλης και Καλλονή στον ποδοσφαιρικό Όλυμπο

Κάποια κοσμική συγκυρία, κάποια περίεργη τύχη που συνοδεύτηκε βέβαια από πολλή δουλειά έφερε τις τρεις ομάδες που έλκουν το όνομά της στην αρχαιότητα Απόλλων, Εργοτέλης και Καλλονή να γευτούν το νέκταρ (άλλη αρχαία προέλευση) της επιτυχίας και της ανόδου στα μεγάλα σαλόνια της Σούπερ Λίγκα και να αγωνίζονται με όλες τις μεγάλες ομάδες της χώρας μας.

Και αν για τον Απόλλωνα και τον Εργοτέλη αυτό είναι κάτι που έχουν ζήσει και μάλιστα πολύ έντονα στο παρελθόν και στο πολύ κοντινό μάλιστα, για την Καλλονή, την ομάδα από την ομώνυμη πόλη της κεντρικής Λέσβου,

η οποία το καταφέρνει για πρώτη φορά και μάλιστα έγινε η πρώτη ομάδα του βορειοανατολικού Αιγαίου που κερδίζει την άνοδο στη μεγάλη κατηγορία.

Η τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος ήταν απείρως ενδιαφέρουσα και περιπετειώδης αφού στο ημίχρονο υπήρχε πενταπλή ισοβαθμία (Απόλλων, Παναιτωλικός, Εργοτέλης, Ολυμπιακός Βόλου και Καλλονή), αρκεί να σκεφτεί κανείς ότι ως το 83' του αγώνα στην Μυτιλήνη ο Ολυμπιακός Βόλου ήταν ο «τρίτος κάτοχος» του εισιτηρίου και σε εκείνο το λεπτό το λυτρωτικό γκολ του Κώτσιου έστειλε την ομάδα της Καλλονής για πρώτη φορά στην ιστορία της στα μεγάλα σαλόνια!

Μέχρι αυτήν την περιπετειώδη 42η και τελευταία αγωνιστική δεν είχε βρεθεί ούτε ένας κάτοχος εισιτηρίου ανόδου λογικό ήταν η τελευταία αγωνιστική να έχει και τεντωμένα νεύρα και... διάφορα άλλα!

Όπως η ανακοίνωση της Παναχαϊκής για «τηλεφωνήματα» από την πλευρά του Απόλλωνα Σμύρνης στους παίκτες της, όπως η ανακοίνωση του Ολυμπιακού Βόλου για «φουσκωτούς» κυρίους στο γήπεδο της Καλλονής, όπως τα... «χάδια» στο Καυταντζόγλειο μεταξύ παικτών του Ηρακλή και του Παναιτωλικού!

Παράλληλα υπάρχει κι ένα 4ο εισιτήριο που θα βρει κάτοχο από τα πλέι οφ με τη συμμετοχή ομάδων όπως ο Ολυμπιακός Βόλου, ο Παναιτωλικός, ο Ηρακλής και η Νίκη Βόλου.

Η κλήρωση για τα πλέι οφ θα γίνει την προσεχή Τρίτη (όλα τα ματς θα μεταδοθούν από τον OTE TV) και το μόνο βέβαιο είναι ότι για τουλάχιστον 3 εβδομάδες ακόμη η football league θα κρατάει... κομμένη την ανάσα των Ελλήνων φιλάθλων!

Παναχαϊκή - Απόλλων Σμύρνης 1-2

Ο αγώνας δεν ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για τον Απόλλωνα, αφού στο 8ο λεπτό ο Δημήτρης Γκούρτσας άνοιξε το σκορ με κεφαλιά. Η Παναχαϊκή, πάντως, δεν κράτησε για αρκετή ώρα το προβάδισμα, καθώς ο Ηλίας Τσιλιγκίρης ισοφάρισε με μακρινό σουτ (στο 25') και ο Μιχάλης Μανιάς έγραψε το τελικό αποτέλεσμα με πλασέ (στο 48'). Η άνοδος της «ελαφράς ταξιαρχίας» πιστοποιήθηκε όταν ο Δημήτρης Κοτταράς έκανε διαδοχικές αποκρούσεις σε σουτ των Σταύρου Βασιλαντωνόπουλου και Ατζεμάν Παμπόε στο 84'. Στο 79ο λεπτό αποβλήθηκε ο Ηλίας Φυντάνης.

Νίκη Βόλου - Εργοτέλης 1-1

Ένα μόλις χρόνο κράτησε η αποχή του Εργοτέλη από τη Super League. Η κρητική ομάδα αναδείχθηκε ισόπαλη με την Νίκη Βόλου και κατέλαβε τη 2η θέση της βαθμολογίας. Η θεσσαλική ομάδα προηγήθηκε στο 31ο λεπτό με σουτ-κεραυνό του Χάρη Παππά, εν συνεχεία όμως, οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν ρυθμούς και στο 71ο λεπτό ο Μάρις Βερπακόφσκις εκμεταλλεύθηκε μία σέντρα του Μανώλη Τζανακάκη για να ισοφαρίσει με κεφαλιά.

Καλλονή - Ολυμπιακός Βόλου 2-2

Σε ένα παιχνίδι που τα είχε πραγματικά όλα, η Καλλονή κατάφερε να πάρει την ιστορική άνοδο, αφού αν και βρέθηκε δύο φορές πίσω στο σκορ ήρθε ισόπαλη 2-2 με τον Βόλο και πλέον βρίσκεται στην Super League. Η Καλλονή έγραψε έτσι την πιο χρυσή σελίδα της ιστορίας της, αφού έγινε η πρώτη ομάδα του βορειοανατολικού Αιγαίου που κερδίζει την άνοδο σ’ αυτήν την κατηγορία.

Στο αγωνιστικό κομμάτι τώρα, οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πιο δυνατά στην αναμέτρηση και ευτύχησαν να πάρουν το προβάδισμα με κεφαλιά του Πινδώνη, λίγο μετά την συμπλήρωσης μισής ώρας παιχνιδιού.

Παρόλα αυτά, οι παίκτες του Τεννέ κατάφεραν να βρουν τα πατήματά τους και να απαντήσουν στο 40' με τον Μαρσέλο να φέρνει το ματς στα ίσα.

Στο δεύτερο μέρος το... σενάριο ήταν ίδιο, αφού και πάλι οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πιο δυνατά και κατάφεραν εκ νέου να πάρουν κεφάλι στο σκορ, με δράστη αυτή τη φορά τον Στογιάνοφ στο 68'.

Η Καλλονή σάστισε από αυτό το τέρμα και δεν έδειχνε να μπορεί να αντιδράσει, γεγονός που έφερε τους Βολιώτες με το ένα πόδι στην πρώτη κατηγορία. Όμωςο Κάντζι δεν είχε πει την τελευταία του κουβέντα. Με τρομερή προσωπική ενέργεια ο επιθετικός της ΑΕΛΚ πέρασε όλη την άμυνα του Ολυμπιακού και στην συνέχεια έβγαλε σε πλεονεκτική θέση τον Κώτσιο, ο οποίος με δυνατό σουτ κατάφερε να νικήσει τον Γκίτκο και να κάνει το 2-2.

Τα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης ήταν δραματικά, αφού ο Βόλος βγήκε όλος μπροστά για να πετύχει ένα τέρμα, όμως δεν τα κατάφερε και έτσι το τελικό σφύριγμα του διαιτητή βρήκε τους γηπεδούχους να πανηγυρίζουν την ιστορική τους άνοδο στην Α' Εθνική.

ΑΕΛΚ (Μπάμπης Τεννές): Σιδεράκης, Αναστασιάδης, Λεοζίνιο, Ντιμπαλά, Μαρσέλο, Κάντζι, Κώτσιος, Σιλιγαρδάκης, Χωριανόπουλος, Μανούσος, Σερφά.

Ολυμπιακός Βόλου (Γιώργος Βαζάκας): Γκίτκος, Καρράς, Κατσιαρός, Κωστούλας, Παλαιολόγος, Πινδώνης, Στογιάνοφ, Μπολάτι, Μπρέσκα, Σολάκης, Γιενγκά.

Ηρακλής - Παναιτωλικός 0-2

Με μεγάλο πρωταγωνιστή και σκόρερ τον Ανρί Καμαρά, ο Παναιτωλικός επικράτησε 2-0 του Ηρακλή στον επεισοδιακό αγώνα του Καυτανζόγλειου. Ο Σενεγαλέζος άσος άνοιξε το σκορ στο 35ο λεπτό με σουτ που δεν μπόρεσε να εξουδετερώσει ο Χουάντερσον και κλείδωσε τη νίκη στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων. Οι δύο ομάδες ολοκλήρωσαν το ματς με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Κεντάλ Ουκάρ (μούτζωσε το βοηθό στο 45') και του Μανώλη Στεφανάκου (στο 11ο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου μέρους).

Αποτελέσματα

Νίκη Βόλου – Εργοτέλης 1-1

Φωκικός – Πανσερραϊκός 1-3

Βύζας Μεγάρων – Αναγέννηση Επανομής 3-0

Παναχαϊκής – Απόλλων Σμύρνης 1-2

Λάρισα – Καλλιθέα 2-1

Θρασύβουλος – Ηρακλής Ψαχνών 1-1

Καβάλα – Αναγέννηση Γιαννιτσών 2-1

Ηρακλής – Παναιτωλικός 0-2

Καλλονή – Ολυμπιακός Βόλου 2-2

Εθνικός Γαζώρου – Πιερικός 2-1

Η τελική βαθμολογία της Football League

1 Απόλλων Σμύρνης 75

2 Εργοτέλης 74

3 ΑΕΛ Καλλονής 73

4 Παναιτωλικός 73

5 Ολυμπιακός Βόλου 73

6 Ηρακλής 71

7 Νίκη Βόλου 68

8 Πανσερραϊκός 68

9 Λάρισα 63

10 Δόξα Δράμας 60

11 Α.Ο. Ηρακλής Ψαχνών 55

12 Καβάλα 53

13 Καλλιθέα 50

14 Εθνικός Γαζώρου 41

15 Παναχαϊκή 39

16 Πιερικός 39

17 Φωκικός 37

18 Αναγέννηση Γιαννιτσών 34

19 Βύζας Μεγάρων 32

20 Θρασύβουλος 28

21 Αναγέννηση Επανομής 15

Keywords
Τυχαία Θέματα