Αποκεφάλισαν Γάλλο όμηρο οι Αλγερινοί τζιχαντιστές

Άλλο ένα βίντεο με αποκεφαλισμό μπροστά στην κάμερα ανήρτησαν στο Διαδίκτυο τζιχαντιστές, μέλη ομάδας που συνδέεται με την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, στο οποίο καταγράφεται ο αποκεφαλισμός ενός Γάλλου ο οποίος είχε απαχθεί τη Δευτέρα στην Αλγερία.

Πρόκειται για τον 55χρονο ορειβάτη Ερβέ Γκουρντέλ, από τη Νίκαια της Γαλλίας, ο οποίος κρατούνταν όμηρος από τους τζιχαντιστές της Αλγερίας. Σημειώνεται, πως ο 55χρονος απήχθη, ενώ έκανε πεζοπορία

σε ορεινή περιοχής της Αλγερίας.

Υπενθυμίζεται, πως τη Δευτέρα η οργάνωση είχε δώσει στη δημοσιότητα βίντεο στο οποίο μέλος της απειλούσε ότι θα σκοτώσει τον γάλλο όμηρο μέσα σε διάστημα 24 ωρών, εάν το Παρίσι δεν σταματήσει τις αεροπορικές επιδρομές και τη συμμετοχή του στον διεθνή συνασπισμό κατά του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ. «Με κρατούν ως όμηρο και θα σας παρακαλούσα κύριε Πρόεδρε (Φρανσουά Ολάντ) να κάνετε ότι μπορείτε, με βάση την εξουσία που έχετε, για να με βγάλετε από αυτή την δυσάρεστη θέση. Σας ευχαριστώ», ανέφερε στο μήνυμά του ο Γάλλος λίγα 24ωρα, πριν οι τζιχαντιστές τον αποκεφαλίσουν.

Ωστόσο, ο επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας Λοράν Φαμπιούς είχε δηλώσει από τη Νέα Υόρκη ότι «δεν τίθεται θέμα να υποχωρήσουμε στις απειλές της τρομοκρατικής οργάνωσης. Μια τρομοκρατική ομάδα δεν μπορεί να αλλάξει τη θέση της Γαλλίας».

Το βίντεο περιέχει σκληρές σκηνές βίας και για ευνόητους λόγους δεν μπορούσε να δημοσιευθεί

Keywords
Τυχαία Θέματα