Αποκαλύφθηκε το «παλάτι» της ΑΕΚ (φωτογραφίες)

Είναι γεγονός. Η ΑΕΚ επιστρέφει στη Νέα Φιλαδέλφεια! Την Τετάρτη, 2 Οκτωβρίου, παρουσιάστηκαν με κάθε επισημότητα από την ομάδα αρχιτεκτόνων και την διοίκηση της ΑΕΚ τα σχέδια του νέου της γηπέδου, στο Δημοτικό Συμβούλιο της Νέας Φιλαδέλφειας.

Το «παρών» έδωσε και ο διοικητικός ηγέτη της ομάδας Δ. Μελισσανίδης καθώς και το τεχνικό τιμ:

Μπάγιεβιτς, Δέλλας, Ζήκος, Λυμπερόπουλος.

Η υλοποίηση του γηπέδου θα γίνει από τον Ιανουάριο του 2014 μέχρι τον Δεκέμβριο του 2015. Η κατασκευή του θα διαρκέσει 24 μήνες και θα είναι με αυτοχρηματοδότηση και χωρίς κανένα δάνειο. Θα δημιουργηθούν 1500-2000 θέσεις εργασίας κατά την διάρκεια των έργων και μόνιμες θέσεις εργασίας θα είναι από 250 μέχρι 400, ενώ το συνολικό κόστος θα φτάσει τα 65 εκατομμύρια ευρώ.

Το δημοτικό συμβούλιο ενέκρινε ομόφωνα την κατασκευή του νέου γηπέδου της ΑΕΚ.

Η δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας δήλωσε μετά την παρουσίαση: «Ο Δήμος και η ΑΕΚ μπορούν να πορευτούν μαζί. Μια πρόταση που δείχνει ότι υπάρχει θέληση συνεργασίας και αξιοποίησης του ανθρώπινου δυναμικού της πόλης. Η επιστροφή της ΑΕΚ όπως παρουσιάστηκε θα δώσει υπεραξία στην πόλη μας. Έργο παγκόσμιας πρωτοτυπίας που θα ενισχύσει τον ιστορικό χαρακτήρα της πόλης. Θα μας κάνει τον πιο σημαντικό κόμβο ιστορίας, πολιτισμού και αθλητισμού στην Ελλάδα. Μα πάνω απ' όλα θα είναι ένα έργο που θα αποδεικνύει ότιι η ΑΕΚ θα γίνει βασίλισσα ξανά...»

Ο επικεφαλής της μεγαλύτερης παράταξης της αντιπολίτευσης του Δήμου, Χάρης Τομπούλογλου, ανέφερε: «Το σχέδιο είναι πράγματι ένα έργο αθλητισμού και πολιτισμού. Σας ευχαριστούμε για την ελπίδα που μας δίνετε. Σε αυτό το σχέδιο δεν μπορεί κανένας καλοπροαίρετος άνθρωπος να έχει αντίρρηση. Ζητήσατε μια ξεκάθαρη αρχική άποψη. Εμείς λοιπόν λέμε το μεγάλο "ναι"».

Keywords
Τυχαία Θέματα