Αποδυναμώνονται και άλλο οι ΗΠΑ – Δεν πάει Μουντομπάσκετ ο Ντουράντ

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Ο αρχηγός των ΗΠΑ και MVP του προηγούμενου Μουντομπάσκετ ο 25χρονος σούπερ σταρ φόργουορντ της Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ Κέβιν Ντουράντ αποσύρθηκε από την προετοιμασία της εθνικής ΗΠΑ, αποδυναμώνοντας και άλλο την αμερικάνικη αποστολή στην προσπάθεια διατήρησης των σκήπτρων.

Ο 25χρονος

φόργουορντ της Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ, με δήλωσή του εξήγησε τους λόγους που τον οδήγησαν στην απόφαση να αποχωρήσει από την εθνική ομάδα της χώρας του, τουλάχιστον για τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή.

«Ήταν μια εξαιρετικά δύσκολη απόφαση, με δεδομένο ότι θεωρώ τεράστια τιμή το να εκπροσωπώ τη χώρα μου. Γνωρίζω ότι οφείλω προς τους συμπαίκτες μου στην Team USA να είμαι απόλυτα αφοσιωμένος σε αυτή την εμπειρία. Αφού συμμετείχα στο training camp, διαπίστωσα ότι δεν μπορούσα να εκπληρώσω τις ευθύνες μου, από άποψης χρόνου και ενέργειας. Πρέπει να κάνω ένα βήμα πίσω και να ηρεμήσω, τόσο πνευματικά όσο και σωματικά ώστε να προετοιμαστώ για τη νέα σεζόν στο ΝΒΑ. Θα παρακολουθώ την πορεία των ΗΠΑ και σίγουρα ανυπομονώ για νέες ευκαιρίες στο μέλλον», εξήγησε ο Αμερικανός φόργουορντ.

Ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας, Τζέρι Κολάντζελο, στήριξε απόλυτα την απόφαση του μεγάλου αστεριού του: «Προσπάθησε να δώσει τον καλύτερό του εαυτό στο training camp ωστόσο ένιωσε πως δεν μπορούσε να εκπληρώσει την δέσμευσή του στην ομάδα. Ο κόουτς Σιζέφσκι κι εγώ υποστηρίζουμε πλήρως τον Κέβιν! Το πιο σημαντικό είναι να νιώθει καλά και υποστηρίζουμε την προσπάθειά του να είναι έτοιμος την επόμενη σεζόν. Ήταν μέλος της εθνικής ομάδας τα τελευταία οκτώ χρόνια και σίγουρα είχε μεγάλο μερίδιο στις επιτυχίες. Ανυπομονούμε να τον δούμε ξανά ως μέλος των μελλοντικών επιτυχιών μας».

Πλέον, μετά από την αποχώρηση των Μπλέικ Γκρίφιν και Κέβιν Λοβ λόγω αντίστοιχης απόφασης και του Πολ Τζορτζ λόγω τραυματισμού, καθώς και το “κόψιμο” των Μπράντλεϊ Μπιλ, Πολ Μίλσαπ και Τζον Γουόλ, η αποχώρηση του Ντουράντ αφήνει την προεπιλογή των ΗΠΑ με 15 παίκτες, οι οποίοι στις 16 Αυγούστου θα δώσουν φιλικό με τη Βραζιλία στο “Γιουνάιτεντ Σέντερ”, ενώ ακολουθούν οι φιλικές αναμετρήσεις με τη Δομινικανή Δημοκρατία (20/08) και το Πουέρτο Ρίκο (22/08), στο “Μάντισον Σκουέρ Γκάρντεν”.

Το σίγουρο είναι ότι η απώλεια Ντουράντ για τις ΗΠΑ είναι τεράστια, ενώ ελλείψει άλλου παίκτη της κλάσης του στην ομάδα, οι ΗΠΑ δεν αποτελούν φόβητρο και ανίκητη ομάδα.

Οι Αμερικανοί συμμετέχουν στον 3ο όμιλο του Μουντομπάσκετ μαζί με Δομινικανή Δημοκρατία, Τουρκία, Ουκρανία, Φινλανδία και Νέα Ζηλανδία.

Η αποστολή των ΗΠΑ: Ντεμάρκους Κάζινς, Στέφεν Κάρι, Άντονι Ντέιβις, Ντεμάρ Ντεροζάν, Αντρέ Ντράμοντ, Κένεθ Φαρίντ, Τζέιμς Χάρντεν, Γκόρντον Χέιγουορντ, Κάιρι Ίρβινγκ, Κάιλ Κόρβερ, Ντάμιαν, Λίλαρντ, Ντέρικ Ρόουζ, Τσάντλερ Πάρσονς, Μέισον Πλαμλί, Κλέι Τόμπσον

Το άρθρο Αποδυναμώνονται και άλλο οι ΗΠΑ – Δεν πάει Μουντομπάσκετ ο Ντουράντ εμφανίστηκε πρώτα στο Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση. - Τα γεγονότα τώρα|.

Keywords
Τυχαία Θέματα