Από τον έρωτα μέχρι το σεξ…

Οι ταινίες αυτής της εβδομάδας αγγίζουν όλες τις αποχρώσεις, που βρίσκονται ανάμεσα στον έρωτα και το σεξ και ίσως προχωρούν και λίγο παραπέρα, κάνοντας και κοινωνικά σχόλια πάνω στην περιπλοκή, που δημιουργούν οι σχέσεις των δύο φύλων. Ξεκινώντας από τον πλατωνικό έρωτα δύο παιδιών στον «Έρωτα του φεγγαριού», περνάμε στην ερωτική απιστία της ταινίας «6 + 1 απιστίες» και τα χοντροκομμένα «εφηβικά» σεξουαλικά αστεία του «American Pie: Reunion». Ακολουθούν το «Μωρέ, κουράγιο!», όπου τίθεται το θέμα του εντυπωσιασμού του άλλου φύλου και τέλος το «Μάντεψε ποιος θα έρθει το βράδυ», μια ριζοσπαστική ταινία του 1967, όπου παρουσιάζεται –πρώιμα ομολογουμένως για την εποχή του- με ιδιαίτερη ευμένεια το θέμα του γάμου μεταξύ διαφορετικών φυλών.

Ο έρωτας του φεγγαριού (Moonrise Kingdom)

Στα ανοικτά των ακτών της Νέας Αγγλίας το καλοκαίρι του 1965 δύο ερωτευμένα δωδεκάχρονα υπογράφουν ένα μυστικό συμβόλαιο και το σκάνε από τους δικούς τους, αναστατώνοντας τη μικρή, παραθαλάσσια κοινότητά τους. Ενώ οι αρχές προσπαθούν να τα εντοπίσουν και να τα φέρουν πίσω, ξεσπά μια φονική καταιγίδα, που έχει καταστροφικές συνέπειες για τη μικρή κοινότητα. Αξίζει να σημειωθεί ότι η ταινία κατέρριψε το ρεκόρ όλων των εποχών στο αμερικανικό box office σαν ταινία που άνοιξε σε περιορισμένη διανομή.

Σκηνοθεσία: Γουές Άντερσον Παίζουν: Μπρους Γουίλις, Μπιλ Μάρεϊ, Έντουαρντ Νόρτον, Φράνσις ΜακΝτόρμαντ, Τζάρεντ Γκίλμαν, Κάρα Χέιγουορντ.

6 + 1 απιστίες (Les Infideles)

Επιτυχημένη αναβίωση των σπονδυλωτών ιταλικών ταινιών της δεκαετίας του 1960, η γαλλική αυτή ταινία παρουσιάζει τις αστείες, αλλά και τις δραματικές πλευρές της αντρικής απιστίας μέσα από ένα παζλ ιστοριών, που τέμνουν η μία την άλλη. Απόπειρες αποπλάνησης, απατημένες σύζυγοι, «ανώνυμοι άπιστοι» σε συνεδρίες, λολίτες, ζευγάρια σε κρίση, ανομολόγητες επιθυμίες και ένα ταξίδι στο Λας Βέγκας, όλα σε ένα ευφυές κοκτέιλ γαλλικής εμπνεύσεως.

Σκηνοθεσία: Φρεντ Καβαγέ, Μισέλ Χαζαναβίσιους, Ερίκ Λαρτιγκό, Αλέξ Κουρτές Παίζουν: Ζαν Ντιζαρντέν, Ζιλ Λελούς, Γκιγιόμ Κανέ.

American Pie: Reunion

Οι τέσσερις φίλοι, απόφοιτοι του 1999, ξανασυναντιούνται και ξεφαντώνουν με αφορμή μια επετειακή συγκέντρωση παλιών συμμαθητών. Επετειακή συνέχεια της χοντροκομμένης κωμωδίας, που κυκλοφόρησε προ ετών, η οποία προσπαθεί να εκβιάσει το γέλιο του θεατή με αστεία και φάρσες, που θα κάναμε και θα λέγαμε, αν πηγαίναμε ακόμα στο γυμνάσιο. Μόνο για αμετανόητους.

Σκηνοθεσία: Τζον Χούρβιτζ, Χάιντεν Σλόσμπεργκ Παίζουν: Τζέισον Μπιγκς, Άλισον Χάνιγκαν, Σον Γουίλιαμ Σκοτ, Κρις Κλάιν.

Μωρέ, κουράγιο! (Safety Last)

Ένα παιδί της επαρχίας προσπαθεί να κάνει την τύχη του στην μεγαλούπολη και εγκαταλείπει την αγαπημένη του. Πιάνει δουλειά ως κλητήρας στο κατάστημα του DeVore, ενώ προσπαθεί να αποδείξει στη μνηστή του ότι έχει αναλάβει τη θέση του διευθυντή και ότι ξοδεύει τον μισθό του σε πλούσια δώρα. Ο συγκάτοικός του βγάζει λεφτά κάνοντας εντυπωσιακά ακροβατικά στο δρόμο. Ο

Keywords
Τυχαία Θέματα