Από το βαφείο… στις διαρρήξεις

Με το κόλπο της συνεχούς αλλαγής… χρώματος  του αυτοκινήτου που χρησιμοποιούσαν για τις μετακινήσεις τους από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη, μέλη συμμορίας διαρρηκτών περνούσαν σχεδόν απαρατήρητοι για καιρό.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Με το αυτοκίνητο αυτό, που βρέθηκε τελικά στην Αθήνα, ένα γρήγορο Alfa Romeo,

τα μέλη του κυκλώματος έφθαναν σε επιχειρήσεις στην Καλαμαριά, που είχαν στοχοποιήσει, σε ώρες μεταμεσονύκτιες εισέβαλαν στα άδεια γραφεία, αφαιρούσαν σε χρόνο μηδέν-όχι πάνω από ένα λεπτό- τα εντοιχισμένα χρηματοκιβώτια, τα φόρτωναν στο όχημα και εξαφανίζονταν. Οι αστυνομικοί του  Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, μετά από διεξοδική έρευνα έφθασαν στην εξιχνίαση, δύο περιπτώσεων κλοπών από αντίστοιχες  εταιρείες, στην περιοχή της Καλαμαριάς. Ταυτοποιήθηκαν ως δράστες δύο ημεδαποί, ηλικίας 19 και 33 ετών, αντίστοιχα και σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση – συμμορία και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών. Ο ένας 19χρονος συνελήφθη, δυνάμει σχετικού εντάλματος, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, στην περιοχή του Κορδελιού, ενώ αναζητείται ο δεύτερος 19χρονος και συνεργοί τους.

Στις 283.000 ευρώ η “λεία”

«Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα»,  αναφέρει η Αστυνομία «οι ανωτέρω, ενεργώντας με συνεργούς, κατά το χρονικό διάστημα Ιουνίου 2023 – Ιουλίου 2023, διέρρηξαν δύο  εταιρείες στην περιοχή της Καλαμαριάς αποκομίζοντας το συνολικό χρηματικό ποσό των 283.000 ευρώ». Στη συνέχεια, αναλύεται το …κόλπο με τις αλλαγές χρώματος του «επιχειρησιακού» αυτοκινήτου των μελών της ομάδας των διαρρηκτών.  «Σημειώνεται», επισημαίνει η ΕΛ.ΑΣ « ότι στο πλαίσιο της παράνομης δράσης τους, για τη μετάβασή τους και την απομάκρυνσή τους από τους τόπους διάπραξης των διαρρήξεων, χρησιμοποιούσαν συγκεκριμένο αυτοκίνητο, του οποίου άλλαζαν το χρωματισμό, κατά περίπτωση, προκειμένου να παραπλανούν τις αστυνομικές αρχές. Το προαναφερόμενο όχημα εντοπίστηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας, σε περιοχή της Αττικής και κατασχέθηκε».

Ο συλληφθείς, οδηγήθηκε στις αρμόδιες Δικαστικές Αρχές, ενώ συνεχίζεται η έρευνα για την ταυτοποίηση και των έτερων μελών της συμμορίας, αλλά και της τυχόν εμπλοκής τους σε άλλες διαρρήξεις.

Και στη Ρόδο

Και στη Ρόδο, ωστόσο, εξιχνιάστηκαν από αστυνομικούς της  Ασφάλειας του νησιού, τέσσερις κλοπές επίσης  από επιχειρήσεις και καταστήματα. Για τις περιπτώσεις αυτές, συνελήφθη ένας νεαρός ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές. Η σύλληψη έγινε στο πλαίσιο διερεύνησης καταγγελιών και πιστοποιήθηκε  ότι ο δράστης, το χρονικό διάστημα 14 έως 17-12-2023, διέπραξε τέσσερις κλοπές (τρεις τετελεσμένες και μία απόπειρα) παραβιάζοντας δύο επιχειρήσεις και ένα κατάστημα στην πόλη της Ρόδου, αφαιρώντας χρήματα και αντικείμενα κατά περίπτωση. Τα αφαιρεθέντα αντικείμενα, επισημαίνει η Αστυνομία,  βρέθηκαν σε υπαίθρια «καβάτζα», όπου τα είχε αποκρύψει ο συλληφθείς και επεστράφησαν  στους δικαιούχους.

Keywords
Τυχαία Θέματα