Από την Δευτέρα τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Την ερχόμενη Δευτέρα, 29 Αυγούστου αναμένεται η σταδιακή ανάρτηση των εκκαθαριστικών του ΕΝΦΙΑ στο TAXISNET. Η καταβολή του ενιαίου φόρου θα γίνει φέτος σε πέντε δόσεις με την πρώτη μέχρι το τέλος του Σεπτεμβρίου.

Η εκκαθάριση του φόρου έχει ολοκληρωθεί από τις 18 Αυγούστου και αναμενόταν η ολοκλήρωση της διαδικασίας προετοιμασίας του συστήματος, ώστε να είναι έτοιμο για την

ανάρτηση 7 εκατομμυρίων Ταυτοτήτων Οφειλής.
Τα έσοδα από τον ΕΝΦΙΑ αναμένονται στα ίδια επίπεδα με πέρυσι, ήτοι 2,65 δισ. ευρώ, δεδομένης της μείωσης των αντικειμενικών αξιών σχεδόν σε όλη την επικράτεια και της μη ένταξης των αγροτεμαχίων στο συμπληρωματικό φόρο .

2.4 εκατομμύρια πολίτες θα πληρώσουν λιγότερο φόρο, εξαιτίας των λαθών στο Ε9, ενώ 2,5 εκατ. φορολογούμενοι αναμένεται να πληρώσουν τα ίδια με πέρυσι.

Τροποποιητικές δηλώσεις για το Ε9

Αμέσως μετά την ανάρτηση των εκκαθαριστικών, αναμένεται να ανοίξει και η εφαρμογή για τις τροποποιητικές δηλώσεις του Ε9, η υποβολή των οποίων θα διαρκέσει μέχρι το τέλος του Νοεμβρίου και οι ιδιοκτήτες θα ωφεληθούν από την μείωση των προστίμων κατά 50%.

Εάν, λόγω των διορθώσεων, προκύπτει μείωση φόρου άνω των 300 ευρώ και προκειμένου να εκδοθεί νέο εκκαθαριστικό, θα πρέπει να υποβληθούν τα απαραίτητα δικαιολογητικά στις εφορίες, ενώ απαιτητές θα είναι οι προηγούμενες δόσεις μέχρι να γίνει η νέα εκκαθάριση.

Το άρθρο Από την Δευτέρα τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα