Από κοινού χρήση οικοπέδου στα όρια των Δήμων Ηρακλείου και Αμαρουσίου

Σε πολύ καλό κλίμα έγινε η συνάντηση στο Δημαρχείο Ηρακλείου Αττικής με τους δήμαρχους Παντελή Βλασσόπουλο και Γιώργο Πατούλη στις 18 Ιανουαρίου, σχετικά με την από κοινού χρήση του οικοπέδου της Κτηματικής Εταιρείας Δημισίου που βρίσκεται στα όρια των δύο δήμων μεταξύ Αττικής Οδού και Λεωφόρου Κύμης.

Στην συζήτηση που έκαναν οι δήμαρχοι παρουσία και του αντιδημάρχου υποδομών και ανάπτυξης Γιώργου Βλαντή τέθηκε το θέμα της από κοινού αξιοποίησης του οικοπέδου της ΚΕΔ που ανήκει εξ αδιαίρετου στο Ηράκλειο

Αττικής και στο Μαρούσι. Επιπλέον συζητήθηκε η προοπτική τροποποίησης των διοικητικών ορίων των δύο δήμων.

Ο δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής Παντελής Βλασσόπουλος δήλωσε ενθουσιασμένος με το κλίμα συνεργασίας που έχει αναπτυχθεί με το δήμαρχο Αμαρουσίου Γιώργο Πατούλη.

«Η επικοινωνία και η συνεργασία με το δήμαρχο Αμαρουσίου συμβάλει αποφασιστικά στο κοινό σχεδιασμό και την υλοποίηση δράσεων με τον πλέον αποτελεσματικό τρόπο. Η προοπτική της περιβαλλοντικής ανάπτυξης ή της δημιουργίας αθλητικών εγκαταστάσεων δεν είναι μόνο ελπιδοφόρο μήνυμα αλλά στίγμα πολιτικής βούλησης των δύο δήμων για βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και των δύο δήμων».

Οι δύο πλευρές αποφάσισαν τη συνεργασία των τεχνικών υπηρεσιών των δύο δήμων προκειμένου να γίνει αποτύπωση του οικοπέδου και διερεύνηση εάν υπάρχει η δυνατότητα να δημιουργηθεί γήπεδο ποδοσφαίρου εφόσον οι διαστάσεις το επιτρέπουν. Όπως υπογράμμισε ο αντιδήμαρχος υποδομών & ανάπτυξης «Είναι πολύ σημαντική η συνεργασία ανάμεσα στους δήμους Αμαρουσίου και Ηρακλείου καθώς ο συνδυασμός δυνάμεων ενισχύει την ισχύ της διεκδίκησης και τη δυνατότητα επίλυσης».

Για το θέμα ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Πατούλης, προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Βούλησή μας είναι ο χώρος αυτός που βρίσκεται στα όρια των Δήμων μας και εδώ και χρόνια αποτελεί έναν μπαζότοπο, επιτέλους να αλλάξει όψη. Μέσα από την αναζήτηση πόρων από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού θα επιχειρήσουμε να αναδείξουμε αυτόν το χώρο, να προχωρήσουμε σε έργα ανάπλασης και ανάπτυξης κοινόχρηστων, και από τους δύο δήμους, χώρων άθλησης».

Ο δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής, ενημέρωσε επίσης το δήμαρχο Αμαρουσίου για το σύστημα Ηλεκτρονικής Διοίκησης του δήμου Ηρακλείου που λειτουργεί από τον Οκτώβριο του 2012.

Μέχρι σήμερα έχουν ολοκληρωθεί 1642 αιτήματα δημοτών. Οι δημότες έχουν πλέον την δυνατότητα να επικοινωνούν άμεσα με τον δήμο από το τηλέφωνο τους καλώντας το πενταψήφιο νούμερο 15277, τα αιτήματα τους καταχωρούνται στο σύστημα και εμφανίζονται στις αρμόδιες υπηρεσίες.

Keywords
Τυχαία Θέματα