Απηύδησε με Ελλάδα και εταίρους ο Γιούνκερ- «Να συμμαζευτούν και οι δυο πλευρές», λέει

Την ανησυχία του εξέφρασε εκκωφαντικά αυτή τη φορά ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, απαντώντας σε ερώτηση για την Ελλάδα, στο πλαίσιο κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε με τον πρωθυπουργό της Γαλλίας Μανουέλ Βαλς, δείχνοτνας και αυτός με τη σειρά του, πως Ελλάδα και εταίροι έχουν περιέλθει σε ένα τέλμα.

«Συνεχίζω

να είμαι ανήσυχος, δεν είμαι ικανοποιημένος από την πρόοδο που έχει σημειωθεί τις τελευταίες ημέρες», δήλωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, για να δηλώσει σε αυστηρό τόνο, τόσο προς την Αθήνα όσο και προς τις Βρυξέλλες: «Θα ήθελα όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές να συμμαζευτούν».

Εν τω μεταξύ, ικανοποιείται τελικά το αίτημα του Αλέξη Τσίπρα για συζήτηση του ελληνικού ζητήματος στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ενωσης στις Βρυξέλλες. Μετά από πρωτοβουλία του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, η εξαμερής συνάντηση θα πραγματοποιηθεί όπως αναφέρουν πληροφορίες από τις Βρυξέλλες, στις 9 μ.μ. την Πέμπτη.

Στη συνάντηση θα συμμετέχουν εκτός από τον Πρωθυπουργό, η γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ, ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ και ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι. Σε δηλώσεις του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης είπε πως «ο πρωθυπουργός θα θέσει το θέμα της ρευστότητας στις συναντήσεις που θα έχει με ανώτατους αξιωματούχους της ΕΕ στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες».

Πηγή: tanea.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα