Απίστευτο! Εξαιρούν από το «τσεκούρι» τις βουλευτικές συντάξεις

Πολλά σχόλια έχουν προκαλέσει οι εξαιρέσεις των συντάξεων των βουλευτών και δημάρχων με διάταξη στο νέο ασφαλιστικό. Γλιτώνουν το «μαχαίρι» οι βουλευτές και οι αιρετοί της τοπικής αυτοδιοίκησης που έχουν εκλεγεί πριν το 2012.

Για τον σάλο που έχει ξεσπάσει, ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος είπε στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη:

«Οι συντάξεις των βουλευτών, των θυμάτων τρομοκρατικών οργανώσεων και οι τιμητικές των καλλιτεχνών είναι συντάξεις κατ” απονομήν, δεν είναι συντάξεις ανταποδοτικές με εισφορές τις οποίες ρυθμίζει το νομοσχέδιο.

Μία από τις βασικές μου

δεσμεύσεις ήταν ότι από εδώ και πέρα όλοι θα έχουν ίση μεταχείριση, από τον Πρόεδρο του Αρείου, του βουλευτές μέχρι και το τελευταίο μπλοκάκι. Επομένως δεν έγινε σαφές αυτό που λέει στο νομοσχέδιο. Δηλαδή ότι όλες οι ανταποδοτικές συντάξεις, όλες οι συντάξεις για τις οποίες έχουν δοθεί εισφορές, από εδώ και πέρα πηγαίνουν σε ένα ενιαίο φορέα.»

Μένουν στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, εκείνες οι συντάξεις που είχαν δοθεί χωρίς να υπάρχουν εισφορές. Τέτοιες είναι όταν κάποιος πεθάνει από μία τρομοκρατική επίθεση, οι τιμητικές των καλλιτεχνών και οι βουλευτικές συντάξεις πριν από το 2012».

Παρακολουθήστε το βίντεο


Ο Κατρούγκαλος για την εξαίρεση στις συντάξεις… από Enikos_gr

Keywords
Τυχαία Θέματα