Απίστευτη δωρεά! Το «Τιτάνια» περνάει στο «Χαμόγελο του Παιδιού»

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Με μια πολύ γενναιόδωρη κίνηση, πέρα από τα συνηθισμένα, ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου «Τιτάνια» αφήνει μετά θάνατον το τεράστιο ξενοδοχείο στην οδό Πανεπιστημίου στο «Χαμόγελο του Παιδιού».

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Espresso», ο 70χρονος Κωνσταντίνος Μαλάμος, απόγονος της γνωστής οικογενείας Πεσμαζόγλου, έφυγε από τη ζωή πριν από δύο μήνες και, αφού είχε ενημερωθεί για την κακή οικονομική κατάσταση στο «Χαμόγελο του Παιδιού», αποφάσισε να αφήσει το 47% της επιχείρησής που του ανήκε, του «Τιτάνια» στον ανθρωπιστικό οργανισμό.

Ο

κ. Μαλάμος ήταν ένας άνθρωπος που ήθελε πολύ να αποκτήσει οικογένεια, ωστόσο ο γάμος τη δεκαετία του ’80 με την Ντέπυ Χανδρή ήταν σύντομος χωρίς την απόκτηση παιδιών. Έτσι, ο επιχειρηματίας, χωρίς απογόνους άφησε μέσω της διαθήκης του το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών του κεντρικού ξενοδοχείου επί της οδού Πανεπιστημίου στον σύλλογο «Χαμόγελο του Παιδιού» με τον ρητό όρο να φροντίζει για την εύρυθμη λειτουργία του και τα έσοδα από την ξενοδοχειακή επιχείρηση να καλύπτουν τις ανάγκες των παιδιών.

Ο πρόεδρος του συλλόγου Κώστας Γιαννόπουλος επιβεβαίωσε με δηλώσεις στην εφημερίδα τη δωρεά -μαμούθ, τονίζοντας ότι «μόλις την προηγούμενη εβδομάδα γνωστοποιήθηκε στο «Χαμόγελο» η είδηση και πως η διαδικασία είναι ακόμη σε εξέλιξη». Η διαδικασίας μεταφοράς του «Τιτάνια» αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Σεπτέμβριο και όπως δήλωσε ο κ. Γιαννόπουλος «για εμάς ήταν ένα τεράστιο δώρο. Πέσαμε από τα σύννεφα. Θα τιμήσουμε με τον καλύτερο τρόπο αυτόν τον άνθρωπο που θέλησε να βοηθήσει τα παιδιά μας».

Το άρθρο Απίστευτη δωρεά! Το «Τιτάνια» περνάει στο «Χαμόγελο του Παιδιού» εμφανίστηκε πρώτα στο Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση. - Τα γεγονότα τώρα|.

Keywords
Τυχαία Θέματα