Απίστευτη απάτη με θύμα τον πάτερα του Γιώργου Χουλιαράκη

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Toυ Πέτρου Καρσιώτη

Στα… δίχτυα συμμορίας απατεώνων, που πανικοβάλλουν τα θύματά τους μέσα στα άγρια μεσάνυχτα με τα γνωστά τηλεφωνήματα του τρόμου, έπεσε και ο πατέρας του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Γιώργου Χουλιαράκη, στο Χολαργό! Η βοήθεια που ζήτησε από τους γείτονές του έφερε ολόκληρη… ομάδα να του συμπαραστέκεται και να περιμένει την «αστυνομικίνα» να πάρει τα χρήματα για να «μη μπλέξει» η κόρη του, η οποία δήθεν είχε προκαλέσει τροχαίο δυστύχημα! Όταν η γυναίκα-εισπράκτορας του κυκλώματος έφθασε στο σπίτι

του πατέρα Χουλιαράκη, οι γείτονες κινήθηκαν, εκείνη πανικοβλήθηκε, προδόθηκε και εν τέλει έφθασε η Αστυνομία, η οποία της πέρασε χειροπέδες!

Το περιστατικό έχει ως εξής: Μια άγνωστη γυναίκα κάλεσε με απόκρυψη στο σταθερό τηλέφωνο του Μιχάλη Χουλιαράκη, εμφανιζόμενη ως η… κόρη του, Λιλή Χουλιαράκη, καθηγήτρια στο LSE και σύζυγος του πρώην υπουργού της κυβέρνησης Γιώργου Παπανδρέου, επίσης πανεπιστημιακού, Ηλία Μόσιαλου. Η γυναίκα έκλαιγε προσποιούμενη την κόρη, αναφέροντας ότι προκάλεσε σοβαρό τροχαίο ατύχημα. Πριν προλάβει ο Μιχάλης Χουλιαράκης να μιλήσει με την υποτιθέμενη κόρη του, πήρε το ακουστικό άγνωστος άνδρας, ο οποίος συστήθηκε ως αξιωματικός της ΕΛΑΣ που υπηρετεί στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής και τον ενημέρωσε ότι η κόρη του έχει εμπλακεί σε τροχαίο ατύχημα, τραυματίζοντας θανάσιμα ένα παιδί.

Στη συνέχεια του ζήτησε να παραδώσει το αστρονομικό ποσό των 20.000 ευρώ, προκειμένου να πληρώσει τον Εισαγγελέα για να «φτιάξει τα χαρτιά και να γλιτώσει το δικαστήριο»!!! Ο Μιχάλης Χουλιαράκης πανικοβλήθηκε, αρχικά πείστηκε από τα λεγόμενά τους και είπε στον «αστυνομικό» ότι στην οικία του έχει μόνο 10.000 ευρώ για να του δώσει. Ο δήθεν αστυνομικός δέχθηκε να τα παραλάβει και του είπε σε λίγα λεπτά να κατέβει έξω από το σπίτι του, όπου όπως τον ενημέρωσε θα τον περιμένει γυναίκα… αστυνομικός για να παραλάβει τα χρήματα

Ο πατέρας του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, παρότι αρχικά είχε πειστεί με τις υποδείξεις του άνδρα, στην πορεία και μετά από επικοινωνίες με συγγενικά του πρόσωπα κατάλαβε ότι είχε πέσει θύμα απάτης. Ενημέρωσε τους γείτονες και τους είπε να τον βοηθήσουν και να πάνε μαζί στο προαύλιο της πολυκατοικίας. Στο πεζοδρόμιο είδε την υποτιθέμενη αστυνομικό να περιμένει και της έκανε νόημα να πλησιάσει. Αυτή πλησίασε και του ζήτησε να παραδώσει «τα χρήματα που χρωστάει», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε. Όταν όμως διαπίστωσε την παρουσία και άλλων ενοίκων άρχισε να φωνάζει, προσπαθώντας να διαφύγει. Λίγο αργότερα αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης συνέλαβαν την 42χρονη κατηγορουμένη και την οδήγησαν στο Τ.Α. Χολαργού. Στην κατοχή της είχε δύο κινητά τηλέφωνα, ενώ σε έρευνα στο σπίτι της στην Αθήνα βρέθηκαν ακόμη τρία κινητά.

Η συμμορία, στην οποία είχε ενταχθεί η συλληφθείσα, σύμφωνα με αξιωματικούς της ΕΛΑΣ, αρχικά εντόπιζε ηλικιωμένα άτομα, για τα οποία μάθαιναν πληροφορίες για το οικογενειακό τους περιβάλλον. Στη συνέχεια επικοινωνούσαν τηλεφωνικά μαζί τους, εμφάνιζαν μία γυναίκα να κλαίει, δήθεν κόρη των θυμάτων που προκάλεσε θανατηφόρο ατύχημα με θύμα ανήλικο παιδί, και έπειτα έπαιρνε το τηλέφωνο άτομο που έκανε τον αστυνομικό ο οποίος ζητούσε χρήματα προκειμένου να χρηματίσει αστυνομικούς, εισαγγελείς και ανακριτές για να παρακαμφθεί ο νόμος και να αφεθεί ελεύθερο το παιδί τους.

Με διάφορες δικαιολογίες απέτρεπαν τα υποψήφια θύματά τους να κλείσουν το τηλέφωνο, ώστε να μην μπορούν να έρθουν σε επικοινωνία με τα παιδιά τους και να αντιληφθούν την απάτη. Ένας συνεργός ήταν συνήθως έξω από το σπίτι του θύματος, έτσι ώστε να γίνει γρήγορα η καταβολή των χρημάτων από τους ηλικιωμένους που είχαν πειστεί. Σε άλλες περιπτώσεις έδιναν ραντεβού σε διάφορα σημεία που άλλαζαν κατά την διαδρομή, ώστε να βεβαιωθούν ότι τα θύματα δεν έχουν ειδοποιήσει την αστυνομία ή συγγενείς τους. Είναι ακριβώς το θέμα για το οποίο 34 αστυνομικοί αστυνομικών διευθύνσεων της Βορείου Ελλάδος, έκαναν… μαθήματα σε περίπου 2.000 ηλικιωμένους. Τα «μαθήματα» αφορούσαν στους τρόπους που τυχόν θα τους προσεγγίσουν τα μέλη της συμμορίας και τι θα έπρεπε οι ίδιοι να κάνουν για να μην πληρώσουν άδικα χρήματα σε αετονύχηδες που έχουν απλώσει δίχτυα σε όλη την Ελλάδα.

Το άρθρο Απίστευτη απάτη με θύμα τον πάτερα του Γιώργου Χουλιαράκη εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα