Απίστευτες λεπτομέρειες για την συμμορία των Ρομα! Άκουγαν τις συνομιλίες των αστυνομικών από ασύρματο

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Από… βιολογικό καθαρισμό περνούσαν τα αυτοκίνητα, που χρησιμοποιούσαν για να φθάνουν στους στόχους τους και να διαφεύγουν με τα κλοπιμαία, τα μέλη της πιο μεγάλης σε αριθμό εγκληματικής οργάνωσης, που έδρασε και εξαρθρώθηκε από την Ελληνική Αστυνομία.

Σκοπός να εξαφανίσουν τυχόν δείγματα DNA και αποτυπώματα, όταν τα εγκατέλειπαν και αυτά περνούσαν στα χέρια της Αστυνομίας!

Παράλληλα, για τους ίδιους λόγους συγκάλυψης, έφθαναν στο σημείο να βάψουν ένα αυτοκίνητο

που είχε χρησιμοποιηθεί για μεταφορά κλοπιμαίων και τέσσερις φορές σε ένα μήνα!

Σε άλλες περιπτώσεις, τοποθετούσαν… μεμβράνες(!) διαφορετικού χρώματος για να θολώνουν τα νερά!

Αυτό για να παραπλανούν τις αστυνομικές αρχές για την περίπτωση που πολίτες είχαν δει το ύποπτο αυτοκίνητο και έδιναν στους αστυνομικούς χρώμα και μάρκα αυτοκινήτου των δραστών!

Η εγκληματική οργάνωση, που άπλωνε τα πλοκάμια της από την Αλεξανδρούπολη ως την Αττική και την Πελοπόννησο, «άκουγε» επίσης με χαρακτηριστική άνεση τις συνομιλίες των αστυνομικών μέσω των ασυρμάτων!

Στόχος η γρήγορη διαφυγή των συνεργών τους σε περίπτωση κινητοποίησης των αστυνομικών δυνάμεων. Μάλιστα, ανακοινώθηκε, πως γνώριζαν πολύ καλά την κωδικοποίηση των σημάτων και των εντολών των ενδοασυρματικών επικοινωνιών, για τις οποίες είχαν «διδαχθεί» από αστυνομικούς συνεργούς τους!!!

Οι ίδιοι, χρησιμοποιούσαν γάντια και αυτοσχέδιες κουκούλες, με σκοπό το δυσχερή εντοπισμό αποτυπωμάτων και βιολογικού υλικού.

Παραλάμβαναν τον… εξοπλισμό τους (κινητά τηλέφωνα, διαρρηκτικά εργαλεία, κουκούλες, γάντια) από ειδικά διαμορφωμένους χώρους της συμμορίας πριν τις εισβολές σε σπίτια και επιχειρήσεις.

Επικοινωνούσαν μεταξύ τους με συνδέσεις κινητής τηλεφωνίας ενεργοποιημένες με στοιχεία άλλων ατόμων, ενώ συνομιλούσαν μεταξύ τους με κωδικοποιημένες εκφράσεις και σύνθετη ορολογία.

Χρησιμοποιούσαν «στόλο» οχημάτων μεγάλης ιπποδύναμης τα οποία μεταβίβαζαν σε ανυποψίαστα και ανύπαρκτα άτομα.

Ακόμη για το δυσχερή εντοπισμό τους αφαιρούσαν πινακίδες κυκλοφορίας από άλλα οχήματα και τις τοποθετούσαν στα δικά τους, φροντίζοντας να αλλάζουν συνεχώς τα χαρακτηριστικά τους με τη χρήση μεμβρανών διαφορετικού χρώματος!

Επέλεγαν για την οδήγηση των οχημάτων έμπειρους οδηγούς, οι οποίοι ήταν.. άσοι στους ελιγμούς, στην αυξομείωση ταχύτητας για να «τσεκάρουν» την περίπτωση που ακολουθούνταν από συμβατικά αυτοκίνητα της αστυνομίας.

Το άρθρο Απίστευτες λεπτομέρειες για την συμμορία των Ρομα! Άκουγαν τις συνομιλίες των αστυνομικών από ασύρματο εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα