Απεργούν οι δημοσιογράφοι του BBC

Εικοσιτετράωρη απεργία κήρυξαν από τα μεσάνυχτα (00:00 GMT) οι δημοσιογράφοι του BBC, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις απολύσεις στο δίκτυο, μετά την αποτυχία της των διαπραγματεύσεων της Εθνικής Ένωσης Δημοσιογράφων, για επαναφορά θέσεων εργασίας.

Ο γενικός γραμματέας της Ενωσης, Μάικλ Στάνιστριτ, δήλωσε ότι «τα μέλη της δράσης NUJ υπερασπίζονται την απασχόληση και την ποιότητα της δημοσιογραφίας». «Είναι οργισμένοι και απογοητευμένοι από τις άθλιες

αποφάσεις που λαμβάνονται στην κορυφή του BBC - αποφάσεις που λένε ότι οι δημοσιογράφοι είναι αναγκασμένοι να εγκαταλείπουν την εργασία τους και την ποιότητα της δημοσιογραφίας», συμπλήρωσε ο κ. Στάνιστριτ.

Σύμφωνα με την NUJ, τα τελευταία οχτώ χρόνια περίπου, το δίκτυο έχει προχωρήσει σε μείωση 7.000 θέσεων εργασίας, ενώ μέχρι το 2017 αναμένεται να μειωθούν κατά 2.000.

Επιπλέον, θα αναθεωρηθούν πολλά από τα δημόσια τηλεοπτικά προγράμματα μέσα από ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα για τη μείωση του κόστους.

Οι νέες θέσεις εργασίας που απειλούνται είναι στο BBC Scotland στη Σκωτία, που επηρεάζει και άλλα κανάλια και σταθμούς, στο Five Live, στο ασιατικό δίκτυο και στην Παγκόσμια Υπηρεσία του BBC.

Keywords
Τυχαία Θέματα