Απεργούν γιατροί-εργαζόμενοι στα νοσοκομεία την Τετάρτη

Εικοσιτετράωρη απεργία για την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου εξήγγειλαν η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων, οι οποίες διαμαρτύρονται για τις σχεδιαζόμενες αλλαγές στο χώρο της Υγείας, με συγκέντρωση το μεσημέρι έξω από το υπουργείο.

Στο μέτωπο των γιατρών του ΕΟΠΥΥ από την άλλη συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις, καθώς οι γιατροί ζητούν έγγραφες δεσμεύσεις από τον υπουργό

Υγείας ότι δεν θα υπάρξουν απολύσεις στο πλαίσιο των αλλαγών του ΕΟΠΥΥ.

Σύμφωνα με το προωθούμενο σχέδιο, από την 1η Ιανουαρίου 2014 ο ΕΟΠΥΥ θα είναι αγοραστής υπηρεσιών υγείας από τον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα.Οι υγειονομικές μονάδες του Οργανισμού συγχωνεύονται μεταξύ τους και με τα Κέντρα Υγείας και μεταφέρονται στις Υγειονομικές Περιφέρειες, όπου υπάγονται τα νοσοκομεία του ΕΣΥ.

Περίπου οι μισοί από τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ θεωρείται ότι έχουν ειδικότητα συμβατή με την πρωτοβάθμια φροντίδα. Σύμφωνα με το τελεσίγραφο που έδωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης, θα κληθούν να επιλέξουν ανάμεσα στην αποκλειστική απασχόληση στο ΕΣΥ και τα ιδιωτικά τους ιατρεία.

Με τα παραπάνω δεδομένα, οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ συνεχίζουν την απεργία μέχρι και την Παρασκευή ενώ την Τετάρτη προχωρούν σε κοινή απεργιακή κινητοποίηση ΟΕΝΓΕ και ΠΟΕΔΗΝ.

Keywords
Τυχαία Θέματα