Απειλεί τις ΗΠΑ ο φονικός τυφώνας! 339 νεκροί στην Αϊτή (video)

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Τον θάνατο σκόρπισε στην Αϊτή ο τυφώνας Μάθιου με τα θύματα μέχρι στιγμής να έχουν φτάσει τα 339. Σύμφωνα με το Reuters, οι Αρχές μιλούν για τη μεγαλύτερη ανθρωπιστική κρίση μετά τον καταστροφικό σεισμό που χτύπησε τη χώρα το 2010.

Πολλοί άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από πτώση δέντρων ή άλλων αντικειμένων. Υπολογίζεται ότι ο τυφώνας «φονιάς» διέλυσε περίπου 3.200 σπίτια, εκτοπίζοντας 15.000 άτομα και καταστρέφοντας αμέτρητες φυτείες.

Απειλεί

τις ΗΠΑ

Ο τυφώνας θα σαρώσει τη Φλόριντα ή τις ανατολικές ακτές το βράδυ της Παρασκευής, τοπικής ώρας (ξημερώματα Σαββάτου, ώρα Ελλάδας), προτού συνεχίσει το καταστροφικό του έργο προς τα βόρεια παράλια, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο

Βίντεο από Μπαχάμες -Φλόριντα και την Αϊτή

BREAKING VIDEO #Bahamas right now #Matthew #HurricaneMatthew @rcortestv2 #Nassau coming to #Florida Hurricane Matthew pic.twitter.com/p0oESAjolt

Europe 2424 (@europe2424) October 6, 2016

Aerial footage shows damage caused by Hurricane #Matthew in Haiti https://t.co/mAn2wF9unG pic.twitter.com/8HuFfG70kS

CNN (@CNN) October 7, 2016

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κήρυξε τις Πολιτείες της Φλόριντας και της Νότιας Καρολίνας ο Μπαράκ Ομπάμα. Σε ανακοίνωση του, ο Λευκός Οίκος σημειώνει ότι θα αποδεσμευτούν άμεσα ομοσπονδιακά μέσα για να παρασχεθεί βοήθεια στις τοπικές αρχές ενώ οι υπηρεσίες εσωτερικής ασφάλειας (DHS) και διαχείρισης επειγόντων περιστατικών (Fema) θα αναλάβουν τον συντονισμό των επιχειρήσεων διάσωσης, όπως αναφέρεται.

Ο «Μάθιου» αναβαθμίστηκε σε τροπικό κυκλώνα κατηγορίας τέσσερα στην πεντάβαθμη κλίμακα Σαφίρ-Σίμσον και… έρχεται με βροχές και ανέμους ταχύτητας 220 χιλιομέτρων την ώρα.

Οι Αρχές έχουν ζητήσει από δύο εκατομμύρια Αμερικανούς πολίτες να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους στα παράλια γιατί αλλιώς δεν θα είναι ασφαλείς οι οικογένειές τους.

Το άρθρο Απειλεί τις ΗΠΑ ο φονικός τυφώνας! 339 νεκροί στην Αϊτή (video) εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα