Απεγκλωβίστηκαν οι 153 σκιέρ που είχαν παγιδευτεί σε τελεφερίκ στην Ιταλία

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Καλά στην υγεία τους είναι οι 153 σκιέρ οι οποίοι είχαν εγκλωβιστεί σε τελεφερίκ για επτά ώρες σε ύψος 2.500 χιλιάδων μέτρων στις πλαγιές του χιονοδρομικού κέντρου Τσερβίνια στην κοιλάδα της Αόστης. Το εν λόγω χιονοδρομικό κέντρο βρίσκεται κοντά στα γαλλο-ιταλικά σύνορα κι η επιχείρηση διάσωσης ολοκληρώθηκε τη νύχτα χωρίς να αναφερθούν περιπτώσεις υποθερμίας.

«Ευτυχώς ο αέρας δεν ήταν τόσο παγωμένος… όλα είναι υπό έλεγχο», είπε ο επικεφαλής

της ομάδας διάσωσης, Αντριάνο Φάβρε.

Οι σκιέρ είχαν εγκλωβιστεί στις καμπίνες των τελεφερίκ από τις 15:30 τοπική ώρα (16:30 ώρα Ελλάδας). Τα σωστικά συνεργεία του απεγκλώβισαν τελικά τα μεσάνυχτα.

Ο άνεμος έπνεε χθες με ταχύτητες έως και «150 χιλιομέτρων την ώρα» στο βουνό προκαλώντας τη βλάβη στην υποδομή του τελεφερίκ, σύμφωνα με τον Φάβρε.

Περισσότεροι από 150 άνδρες των υπηρεσιών διάσωσης επιχειρούσαν για ώρες προκειμένου να σώσουν τους ανθρώπους που είχαν παγιδευτεί ανάμεσα σε δύο σταθμούς του χιονοδρομικού κέντρου, τον Plan Maison (σε υψόμετρο 2.550 μέτρων) και τον Cime Bianche Laghi (σε υψόμετρο 2.800 μέτρων).

Το άρθρο Απεγκλωβίστηκαν οι 153 σκιέρ που είχαν παγιδευτεί σε τελεφερίκ στην Ιταλία εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα