Απατεώνες «ρολίστες» υποδύονταν αστυνομικούς ή υπαλλήλους της ΔΕΗ και πλούτιζαν

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Απατεώνες- «ρολίστες», που άλλαζαν ιδιότητες σαν τα… πουκάμισα, εξαπατούσαν πολίτες στα Τρίκαλα.

Άλλοτε εμφανίζονταν στα θύματά τους ως αστυνομικοί της… Τροχαίας, άλλοτε ως υπάλληλοι της… ΔΕΗ και άλλοτε ως… εφοριακοί!

Μ αυτά τα τεχνάσματα, όπως δείχνει η μέχρι στιγμής

έρευνα της Ασφάλειας των Τρικάλων κατάφεραν να αρπάξουν από ηλικιωμένο το αστρονομικό ποσό των 40.000 ευρώ, ενώ επιχείρησαν να κάνουν το ίδιο και με άλλους.

Στα χέρια των αστυνομικών έπεσε ένας 38χρονος, ο οποίος ουσιαστικά αντέγραψε το σενάριο των απατών που έχουν βάλει σε εφαρμογή τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας οι Βούλγαροι κακοποιοί.

Είπαν σε ηλικιωμένο για τροχαίο του γιου και του απέσπασαν 40.000

Με τους συνεργούς του που αναζητούνται τηλεφώνησαν σε ηλικιωμένο τον οποίο κατατρομοκράτησαν όταν του είπαν ότι ο γιος του είχε προκαλέσει θανατηφόρο δυστύχημα και ότι για να απεμπλακεί από τις ποινικές συνέπειες θα έπρεπε να καταβληθεί ποσό της τάξης των 40.000 ευρώ.

Τα χρήματα καταβλήθηκαν αλλά γρήγορα έγινε αντιληπτή η απάτη από τον γιο του θύματος. Δόθηκαν στην Αστυνομία στοιχεία και γρήγορα ταυτοποιήθηκε ο 38χρονος.

Από την πρόοδο της αστυνομικής έρευνας προέκυψε ότι εκτός από τον αστυνομικό είχε προσποιηθεί και τον τεχνικό της ΔΕΗ.

Η ομάδα αποπειράθηκε να εξαπατήσει δύο ηλικιωμένες γυναίκες, 77 και 79 χρόνων.

Παρίσταναν και τους υπαλλήλους της ΔΕΗ που διόρθωναν μετρητές

Στην πρώτη περίπτωση, προσποιούμενος τον υπάλληλο της ΔΕΗ, που έπρεπε με τους… συναδέλφους του να επιδιορθώσουν βλάβη στον μετρητή ρεύματος του σπιτιού της και στη δεύτερη ως εφοριακοί για να «ρυθμιστεί» οφειλή συγγενικούς της προσώπου.

Ήδη κατασχέθηκαν το Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητό του και ένα κινητό τηλέφωνο ως μέσα διευκόλυνσης της προαναφερόμενης παράνομης δραστηριότητας.

Η έρευνα της ασφάλειας Τρικάλων συνεχίζεται τόσο για τον εντοπισμό και των συνεργών αλλά και για την ανεύρεση και άλλων θυμάτων που εξαπατήθηκαν με το ένα ή το άλλο τέχνασμα.

Το άρθρο Απατεώνες «ρολίστες» υποδύονταν αστυνομικούς ή υπαλλήλους της ΔΕΗ και πλούτιζαν εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα