Απατεώνες έταζαν δουλειά στο εξωτερικό και έκλεβαν τους άνεργους

Ένα καλά οργανωμένο κύκλωμα που εξαπατούσε ανέργους, οι οποίοι αναζητούσαν δουλειά εξάρθρωσε η ασφάλεια Αθηνών.

Σύμφωνα με πληροφορίες επτά άτομα που είχαν στήσει ένα καθ’ όλα αξιόπιστο γραφείο ευρέσεως εργασίας συνελήφθησαν γιατί όπως αποδείχθηκε εξαπάτησαν πάνω από 2.000 ανέργους και μη, τάζοντάς δουλειές στο εξωτερικό που δεν υπήρχαν.

Το κύκλωμα που είχε δημιουργήσει την τέλεια βιτρίνα, αναρτούσε αγγελίες σε εφημερίδες και στο διαδίκτυο για θέσεις εργασίας… «μαϊμού» στις ΗΠΑ,

την Βρετανία, την Γερμανία, την Αυστραλία και την Σαουδική Αραβία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας ανάμεσά στα θύματα είναι εργάτες, επιστήμονες, γιατροί και μάνατζερ, από τους οποίους οι συλληφθέντες έπαιρναν από 150 – 300 ευρώ ως έξοδα φακέλου για τον κάθε ενδιαφερόμενο.

Μάλιστα οι απατεώνες υπόσχονταν στα θύματά τους λαγούς με πετραχήλια, όπως υπέρογκους μισθούς από 2.000 έως 14.000 ευρώ, δωρεάν αυτοκίνητο, οικιακή βοηθό, σπίτι, φαγητό και δωρεάν διακοπές έξι ημέρες το μήνα, ενώ υπολογίζεται ότι απέσπασαν από τα θύματά τους πάνω από μισό εκατομμύριο ευρώ.

Αρχηγός του κυκλώματος ήταν ένας 59χρονος, ο οποίος εμφανιζόταν ως ο πρόεδρος της εταιρείας, ενώ δεξί του χέρι ήταν ένας 55χρονος που εμφανιζόταν ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και μια 29χρονη. Οι υπόλοιποι συλληφθέντες που ήταν μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και εργαζόμενοι είχαν υποστηρικτικό ρόλο στη δράση του κυκλώματος.

Ο 59χρονος και ο 55χρονος μάλιστα είχαν το θράσος να απειλούν και να συμπεριφέρονται με άθλιο τρόπο στα θύματα που καταλάβαιναν την απάτη και ζητούσαν πίσω τα χρήματά τους.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας στα γραφεία της εταιρείας που βρίσκονται στο Κέντρο της Αθήνας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

- (2.045) φάκελοι με συμπληρωμένα προσωπικά στοιχεία ατόμων, που εκδήλωσαν ενδιαφέρον να εργαστούν στο εξωτερικό,

- (17) σκληροί δίσκοι ηλεκτρονικών υπολογιστών,

- τρίποδο φωτογραφικής μηχανής και όργανο μέτρησης ύψους

- δισέλιδο έντυπο με το κείμενο που γνωστοποιούσαν σε κάθε ενδιαφερόμενο πολίτη που απευθύνονταν για εργασία

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος παρέπεμψε την υπόθεση στον 3ο Τακτικό Ανακριτή.

The post Απατεώνες έταζαν δουλειά στο εξωτερικό και έκλεβαν τους άνεργους appeared first on Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση. Τα γεγονότα τώρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα