Απατεώνας «έπαιζε» τον φιλάνθρωπο δικαστικό

Προσποιούνταν ανώτατο δικαστικό λειτουργό και, προβάλλοντας τη φιλανθρωπική του διάθεση, τηλεφωνούσε σε άτομα με εύρωστη οικονομική κατάσταση και ζητούσε χρήματα για τη δήθεν οικονομική ενίσχυση ασθενών που έχρηζαν άμεσης ιατρικής περίθαλψης ή μεταφοράς στο εξωτερικό.

Μάλιστα, για να είναι πιο πειστικός, χρησιμοποιούσε χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και ιδιαίτερα υποκαταστήματα των ΕΛΤΑ και καταστήματα που συνεργάζονται με εταιρεία μεταφοράς χρημάτων, όπου

ζητούσε από τα θύματά του να καταθέτουν ποσά σε λογαριασμούς που διατηρεί με τα στοιχεία του, μέσω τηλεφωνικών επιταγών και εμβασμάτων, αντίστοιχα.

Από την παράνομη αυτή δράση του ο 48χρονος που συνελήφθη στο Μεταξουργείο Αττικής, μετά από ένταλμα του ανακριτή Ναυπλίου, είχε αποσπάσει περισσότερα από 20.000 ευρώ.

Όπως προέκυψε, από τις αρχές Σεπτεμβρίου 2013 έως και τις 3 Ιανουαρίου 2014 και ενώ είχε αποφυλακιστεί από τις Φυλακές Κέρκυρας όπου κρατούνταν για ίδια αδικήματα, είχε διαπράξει 14 περιπτώσεις απάτης και απόπειρες σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Αργολίδα, Αρκαδία, Ευρυτανία και Κυκλάδες.

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για απάτες κατ' επάγγελμα και κατ' εξακολούθηση και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες. Ερευνάται η τυχόν συμμετοχή του και σε άλλες παρόμοιες παράνομες πράξεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα