Απ. Κατσιφάρας: Με σοβαρότητα η συζήτηση για τα κέντρα κράτησης μεταναστών

«Το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης είναι Ευρωπαϊκό», σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολο Κατσιφάρα, ο οποίος τάχθηκε υπέρ της επίλυσης του ζητήματος στη βάση του συλλογικού συμφέροντος των πολιτών.

Όπως επισήμανε στον ΒΗΜΑ 99,5, «το σχέδιο για τα κέντρα κράτησης μεταναστών θα πρέπει να συζητηθεί με σοβαρότητα και νηφαλιότητα», σημειώνοντας παράλληλα πως «πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας ότι η Πάτρα

είναι πύλη εξόδου κι όχι εισόδου».

Παράλληλα, αναρωτήθηκε αν ένα κέντρο κράτησης στην περιοχή αυτή είναι το ορθό μήνυμα που θέλει να στείλει η χώρα.

«Αφήνουμε να κινηθούν ελεύθερα οι παράνομοι μετανάστες από τα σύνορα έως εδώ; Στέλνουμε το μήνυμα ότι μπορούν να φθάσουν εύκολα από τον Έβρο έως την Πάτρα;» διερωτήθηκε ο κ. Κατσιφάρας.

Αναφορικά με τις αντιδράσεις τοπικών κοινωνιών, τόνισε: «Χρειαζόμαστε λίγο χρόνο για να γίνει ουσιαστική συζήτηση», ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί «στην αναξιοπιστία του κράτους, που ενώ έχει ανακοινώσει σειρά σχεδιασμών, δεν έχει εφαρμόσει κανένα πρόγραμμα».

Τέλος, ανέδειξε την ευρωπαϊκή διάσταση του προβλήματος, επισημαίνοντας ότι «η ΕΕ δεν μπορεί να δίνει μόνο χρήματα και να απειλεί την Ελλάδα με έξοδο από τη συνθήκη Σένγκεν».

Keywords
Τυχαία Θέματα