Ανυπόστατο και κακόβουλο το δημοσίευμα της Independent για το 'Σπίτι των Ελλήνων' στο Λονδίνο

Σε πρόσφατο άρθρο της εφημερίδας Independent, το οποίο με έκπληξη διαπίστωσα πως αναπαράχθηκε αυτούσιο και από τη δική σας εφημέριδα, εμφανίζεται με τρόπο απροκάλυπτα παραπλανητικό και ανυπόστατο, πως το πρόγραμμα εκδηλώσεων προώθησης και ανάδειξης της Ελλάδας με την ονομασία το «Σπίτι των Ελλήνων» που πραγματοποιείται αυτές τις μέρες στο Λονδίνο, χρηματοδοτείται από ελληνικούς κρατικούς πόρους κάνοντας

μάλιστα λόγο για «αλόγιστες ελληνικές σπατάλες».

Προς πλήρη αποκατάσταση της πραγματικότητας διευκρινίζω τα εξής κάτωθι:

Το πρόγραμμα εκδηλώσεων με την ονομασία «το Σπίτι των Ελλήνων» αποτελεί μία αποκλειστικά ιδιωτική συνεργατική δράση με πρωτοβουλία του Ελληνοβρετανικού Εμπορικού επιμελητηρίου σε συνεργασία με τη Συμμαχία για την Ελλάδα και το Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας με στόχο την ανάδειξη της Ελλάδας της επιχειρηματικής καινοτομίας, του πολιτισμού και του αθλητισμού, την τόνωση της ελληνικής εξαγωγικής δραστηριότητας, την προσέλκυση επενδύσεων και τη σύναψη στρατηγικών συνεργασιών με παράγοντες της διεθνούς επιχειρηματικής κοινότητας προς όφελος της ανασυγκρότησης της Ελληνικής οικονομίας.

Ενδεικτικά αναφέρεται πως μέσα από το πρόγραμμα κατέστη δυνατή η δικτύωση των καινοτόμων ελληνικών επιχειρήσεων μέσα από στοχευμένες εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται αυτές τις μέρες στο «Σπίτι των Ελλήνων» όπως η προώθηση και η δικτύωση δικτύου ελληνικών επιχειρήσεων υψηλής τεχνολογίας Corallia Clusters, η παρουσίαση των επενδυτικών ευκαιριών στην Ελλάδα από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Εξαγωγέων, εκδηλώσεις προσέλκυσης επενδύσεων κ.α.

Το πρόγραμμα εκδηλώσεων «το Σπίτι των Ελλήνων», χρηματοδοτείται αποκλειστικά από τη συγκέντρωση ιδιωτικών πόρων από χορηγούς και συνεπώς ουδεμία οικονομική ανάμειξη έχει το ελληνικό Κράτος. Δηλώνω κατηγορηματικά πως ούτε η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, ούτε η Διεθνής Ολυμπιακή Ακαδημία, ούτε το Ελληνικό Δημόσιο αλλά και κανένας Έλληνας αξιωματούχος, έχουν δαπανήσει ένα ευρώ για το Σπίτι των Ελλήνων.

Σε ότι αφορά την υποτιθέμενη «σπατάλη» θα ήθελα να σας ενημερώσω πως ο προϋπολογισμός της εκδήλωσης καλύπτει μια σειρά αναγκών όπως την ενοικίαση του χώρου, την παραγωγή και την επικοινωνία για το πρόγραμμα μιας εβδομάδας καθημερινών εκδηλώσεων, την φιλοξενία επίσημων προσκεκλημένων από την Ελλάδα κ.α. Συνεπώς διαψεύδω κατηγορηματικά πως η ενοικίαση του χώρου κόστισε 150,000 λίρες όπως ανυπόστατα δημοσίευσε η Independent . Προς επίρρωση των τελευταίων σας επισυνάπτω το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων προκειμένου να έχετε μια πραγματική εικόνα για τη δυναμική και το πλήθος των εκδηλώσεων που φιλοξενούνται στο «Σπίτι των Ελλήνων». Επίσης η συγκεκριμένη πρωτοβουλία δεν είναι η μοναδική καθώς ανάλογες δράσεις πραγματοποιούνται για ευνόητους λόγους αυτές τις μέρες στο Ολυμπιακό Λονδίνο όπως το Σπίτι της Ισπανίας και το Σπίτι της Βραζιλίας και μάλιστα με υψηλότερο προϋπολογισμό από το Σπίτι των Ελλήνων. Στο σημείο αυτό θα ήθελα επίσης να τονίσω πως το πρόγραμμα αν και χρηματοδοτείτα

Keywords
Τυχαία Θέματα