Αντώνης Σαμαράς: «Παραδίδω μια χώρα χωρίς ελλείμματα μέσα στην ΕΕ και στο Ευρώ»

«Η Νέα Δημοκρατία έμεινε όρθια» ανέφερε στη δήλωσή του στο Ζάππειο ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος πρόσθεσε ότι κλήθηκε να κρατήσει «αναμμένα κάρβουνα» στα χέρια του» στην πιο δύσκολη στιγμή για τη χώρα, ενώ τόνισε ιδιαίτερα ότι «η Νέα Δημοκρατία θα είναι εγγυητής της σταθερότητας, της ασφάλειας και

των μεταρρυθμίσεων». Αναλυτικά ο κ. Σαμαράς είπε:

«Με μεγάλη συγκίνηση ευχαριστώ από καρδιάς όλες και όλους που στάθηκαν δίπλα μας σε αυτή τη δύσκολη αναμέτρηση. Θέλω να αισθάνονται υπερήφανοι για τη μάχη που δώσαμε μαζί, όπως κι εγώ αισθάνομαι για αυτούς πολύ υπερήφανος. Ο λαός μίλησε και όλοι σεβόμαστε την απόφασή του. Έχω τη συνείδηση μου ήσυχη, παρέλαβα μια χώρα στο χείλος της καταστροφής, οι περισσότεροι δεν έδιναν καμία προοπτική να αντέξουμε, όμως αποτρέψαμε τα χειρότερα, Κλήθηκα να κρατήσω αναμμένα κάρβουνα στα χέρια μου, όμως βγάλαμε τη χώρα από την ύφεση, αποκαταστήσαμε το κύρος της πατρίδας μας και βάλαμε τα θεμέλια για ανάπτυξη.

Δημιουργήσαμε μια καινούργια παράδοση συναινέσεων άγνωστων στην Ελλάδα. Υποχρεωθήκαμε και πήραμε μέτρα επώδυνα, έγιναν σφάλματα και αδικίες. Παραδίδω μια χώρα χωρίς ελλείμματα με ασφάλεια για τον πολίτη, μια χώρα που βγαίνει από την κρίση και πάνω από όλα μια χώρα που είναι μέλος της Ε.Ε. Και του ευρώ. Εύχομαι η επόμενη κυβέρνηση να διατηρήσει αυτά τα κεκτημένα. Έχω ήσυχη τη συνείδηση μου γιατί είπα μέχρι τέλους την αλήθεια στον ελληνικό λαό. Εύχομαι να μην επαληθευτούν οι προβλέψεις μου.

Το εκλογικό αποτέλεσμα δεν είναι ευχάριστο για εμάς αλλά δείχνει ότι η ΝΔ είναι όρθια παρά τα αυστηρά μέτρα που πήραμε και παραμένουμε έτοιμοι για να παίξουμε καθοριστικό μέρος από εδώ και μπρος, ως εγγυητής της σταθερότητας, της ασφάλειας και των μεταρρυθμίσεων που θα πρέπει να γίνουν».

Keywords
Τυχαία Θέματα