Αντίθετη η Περιφέρεια Αττικής στην παραχώρηση του ΚΤΕΟ Ελληνικού

Ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, σε συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, σχετικά με το ακίνητο κυριότητας της Περιφέρειας Αττικής στο Ελληνικό, το οποίο μεταβιβάστηκε στο Ταμείο Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), εξέφρασε την αντίθεσή του διευκρινίζοντας:

«Πρόκειται για άλλη μια πράξη απαξίωσης και αποδυνάμωσης της Περιφέρειας Αττικής από την Κεντρική Διοίκηση. Την Παρασκευή το απόγευμα (19.10.2012) κατατέθηκε στη Βουλή, Τροπολογία προς ψήφιση, σύμφωνα με την οποία αφαιρείται από την

κυριότητα της Περιφέρειας Αττικής το ακίνητο έκτασης 40.419 τ.μ., όπου στεγάζεται το ΚΤΕΟ Ελληνικού και μεταβιβάζει την κυριότητα στο ΤΑΙΠΕΔ. Μόλις πριν από 15 ημέρες είχαμε σύσκεψη με το Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Περιουσίας του Υπουργείου Οικονομικών, κ. Αβραάμ Γούναρη, κατά τη διάρκεια της οποίας υποσχέθηκε ότι πρώτα θα μας εξασφαλίσει την εξεύρεση άλλου οικοπέδου στην περιοχή, αντίστοιχης φυσικά αξίας, για τη μεταφορά του ΚΤΕΟ και μετά θα προχωρήσουν οι οποιεσδήποτε ενέργειες. Μετά την αφαίρεση πόρων από την Τοπική Αυτοδιοίκηση, σειρά έχει τώρα η υφαρπαγή της περιουσίας της. Ένα είναι σίγουρο… ζούμε το θέατρο του παραλόγου».

Η τοποθέτηση αυτή έγινε με αφορμή ερώτηση που κατέθεσε ο Επικεφαλής της παράταξης «Αττική Συνεργασία - Όχι στο Μνημόνιο», Δημ. Τσουκαλάς. 

Keywords
Τυχαία Θέματα