Αντιπαράθεση Λαφαζάνη-Στουρνάρα στη βουλή

«Το κλίμα στην Ευρώπη έχει αλλάξει. Έχει αλλάξει το κλίμα και στην αγορά, έχουν γυρίσει πίσω καταθέσεις, παρατηρείται άνοδος στην αγορά ομολόγων», τόνισε ο υπουργός Οικονομικών, κος Γιάννης Στουρνάρας απαντώντας στην κριτική του βουλευτή του ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ., κου Παναγιώτη Λαφαζάνη, στο πλαίσιο της συζήτησης επίκαιρης ερώτησης του κόμματος σχετικά με τα αποτελέσματα των πρόσφατων συναντήσεών του πρωθυπουργού με Μέρκελ-Ολάντ.

Η

ερώτηση είχε κατατεθεί από τον κο Αλέξη Τσίπρα προς τον πρωθυπουργό, ωστόσο λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων του κου Σαμαρά απαντήθηκε από τον κο Στουρνάρα, κάτι που έκανε τον κο Τσίπρα να ορίσει αντικαταστάτη του τον κο Λαφαζάνη με κατηγορίες περί συστηματικής φυγομαχίας του πρωθυπουργού.
«Κάναμε παρουσίαση των οδυνηρών επιπτώσεων της ύφεσης στην οικονομία, κάναμε εκτενείς συζητήσεις και προσπαθήσαμε να πείσουμε τους εταίρους μας ότι εξίσου σημαντική με τη μείωση του ελλείμματος αν όχι πιο σημαντική, είναι η αύξηση του Α.Ε.Π. Θέσαμε το ζήτημα της παροχής ρευστότητας από τον Ε.Κ.Τ., το πώς η προσαρμογή μπορεί να γίνει πιο ήπια. Και οι δύο αναγνώρισαν τις θυσίες που έχει κάνει ο ελληνικός λαός, και οι δύο κυβερνήσεις έχουν ως προτεραιότητα τη διατήρηση του νομίσματος», είπε μεταξύ άλλων ο υπουργός Οικονομικών.
Από πλευράς του ο κο Λαφαζάνης κατηγόρησε την κυβέρνηση για αθέτηση των προεκλογικών και μετεκλογικών της υποσχέσεων, είτε αυτές αφορούσαν την επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου, είτε την επιμήκυνση των αποπληρωμών.
«Λέτε πως βρήκατε κατανόηση και κλίμα εμπιστοσύνης απ' τους εταίρους. Αφού τα δώσατε όλα χωρίς να ζητήσετε τίποτα! Ένα σας ζητούσαν, δέκα δίνετε. Δώσατε εξετάσεις υποταγής και υπακοής για να πάρετε την υποτιθέμενη εμπιστοσύνη! Και έρχεστε να το εμφανίσετε ως επιτυχία στον ελληνικό λαό; Επιτυχία ότι θα κόψετε ξανά συντάξεις και μισθούς;», είπε χαρακτηριστικά ο βουλευτής του ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ. και τον κατηγόρησε για το θέμα του “Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου(T.T.)”.
«Ωραίες οι ρητορικές σας κορώνες, κύριε Λαφαζάνη, και μακάρι να μπορούσαμε να έχουμε έναν δρόμο διαφορετικό. Ποιος θα μας δάνειζε όμως εκτός από την ευρωζώνη; Έχετε κάποια λύση, κάποια άλλη χώρα που να μας δάνειζε 340 δισ.; Χωρίς το πακέτο διάσωσης, θα είχαμε γυρίσει στην εποχή του 1950. Το βιοτικό επίπεδο του ελληνικού λαού έχει όντως πέσει, αλλά δεν έχουμε γίνει Αργεντινή, δεν έχουμε υποστεί τέτοια καθίζηση. Αν έχετε άλλον τρόπο να μου υποδείξετε, ιδού η Ρόδος!», είπε ο κος Στουρνάρας.

Keywords
Τυχαία Θέματα