«Αντίο» στην 12η θέση της κατάταξης της UEFA

«Μαύρα και άραχνα» προβλέπονται τα πράγματα για το ελληνικό ποδόσφαιρο με βάση την τελική φετινή του θέση στην κατάταξη της UEFA. Συγκεκριμένα είπαμε αντίο, μάλλον οριστικό, στην 12η θέση, την οποία έχει η Τουρκία, ενώ για τη νέα περίοδο τα πράγματα είναι ακόμα πιο δύσκολα.

Η Ελλάδα τερμάτισε στην 13η θέση στη σχετική κατάταξη της UEFA,

έχοντας συγκεντρώσει 31.900 βαθμούς, έναντι 32.600 της 12ης Τουρκίας και 29.125 της 14ης Τσεχίας. Δανειζόμενοι σημαντικά στοιχεία που παρέθεσε ο καλός συνάδελφος, Ανδρέας Δημάτος, που έχει ασχοληθεί εμπεριστατωμένα με το θέμα, θα πρέπει να σημειώσουμε ότι για να περνούσαμε την Τουρκία θα χρειαζόμασταν κάτι λιγότερο απο δύο νίκες ακόμα στη διάρκεια της σεζόν που τρέχει, όμως πλέον και η τελευταία μας ομάδα, ο Ολυμπιακός, εγκατέλειψε μάλλον πρόωρα τις ευρωπαϊκές του υποχρεώσεις.

Όσον αφορά στη νέα περίοδο, η χώρα μας θα ξεκινήσει από την 14η θέση, πίσω δηλαδή από την Τουρκία και την Τσεχία και για να «πιάσουμε» την 12η θέση θα πρέπει η ομάδες μας να κάνουν συνολικά περίπου 9 νίκες περισσότερες από τις τουρκικές, πράγμα που είναι αδύνατον.

Για να μην λέμε όμως μόνο τα στραβά, η φετινή συγκομιδή βαθμών των ομάδων μας, ήταν η 12η καλύτερη στην Ευρώπη και μάλιστα πάνω από Ολλανδία και Τουρκία, όμως αυτό δεν φτάνει καθώς ήταν επίσης μικρότερη από Ελβετία και Κροατία, ενώ και οι ομάδες μας υποχωρούν σταθερά από τις θέσεις στις οποίες βρίσκονταν.

Keywords
Τυχαία Θέματα