Αντιμέτωπος με τη θανατική ποινή ο απαγωγές του Κλίβελαντ

Τη θανατική ποινή αντιμετωπίζει ο 52χρονος πρώην οδηγός σχολικού λεωφορείου, Άριελ Κάστρο, στον οποίο απαγγέλθηκαν την Πέμπτη κατηγορίες για απαγωγή, σεξουαλική κακοποίηση και εξαναγκασμό για διακοπή εγκυμοσύνης των τριών γυναικών, που επί περίπου μία δεκαετία κρατούσε αιχμάλωτες στο σπίτι του, στο Κλίβελαντ του Οχάιο.

Ο ίδιος αποδίδει την αποτρόπαια συμπεριφορά του στους γονείς του, οι οποίοι όπως ισχυρίζεται τον κακοποιούσαν, ενώ και ο θείος του τον βίαζε.

Η Μισέλ Νάιτ, η οποία εθεάθη για τελευταία

φορά το 2002, η Αμάντα Μπέρι, που εξαφανίστηκε το 2003 και η Τζίνα Ντεζεζούς, της οποία τα ίχνη είχαν χαθεί από το 2004, βρέθηκαν τη Δευτέρα το βράδυ ζωντανές στην κατοικία του Κάστρο, όταν ένας γείτονας βοήθησε την Μπέρι να καλέσει τις αστυνομικές αρχές.

Σύμφωνα με το μέλος του δημοτικού συμβουλίου του Κλίβελαντ Μπράιαν Κάμινς, οι γυναίκες δεν βρίσκονταν στο ίδιο δωμάτιο, αλλά γνώριζε η μία την ύπαρξη της άλλης. Ο Κάστρο τους επέτρεψε να συναντηθούν όταν ήταν πλέον σίγουρος για τον έλεγχο που ασκούσε επάνω τους.

Σύμφωνα με τον Κάμινς, μια από τις γυναίκες--δεν έχει γίνει γνωστό ποιά--είχε πέντε αποβολές στη διάρκεια των 10 χρόνων για τις οποίες ευθύνεται ο Κάστρο, ο οποίος την άφηνε χωρίς τροφή για πολλές μέρες και την χτυπούσε στην κοιλιά.

Το μωρό της Μπέρι γεννήθηκε, όπως προκύπτει από τα στοιχεία αυτά, σε μια πλαστική παιδική πισίνα με την βοήθεια μιας από τις δύο γυναίκες, μάλλον της Νάιτ.

Οι δύο αδελφοί του Άριελ Κάστρο, ο 54χρονος Πέδρο και ο 50χρονος Ονίλ, είχαν επίσης συλληφθεί αρχικά ως ύποπτοι για την υπόθεση, αλλά δεν τους απαγγέλθηκαν τελικά κατηγορίες, καθώς οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι δεν είχαν γνώση των απαγωγών ή της αιχμαλωσίας των γυναικών.

Keywords
Τυχαία Θέματα