Αντίδραση φαρμακοποιών για την τιμή του βρεφικού γάλατος

Άμεση ήταν η αντίδραση του «Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου (Π.Φ.Σ.) με αφορμή τις δηλώσεις του υφυπουργού Ανάπτυξης, Θανάση Σκορδά, ότι οι τιμές του βρεφικού γάλακτος αυξήθηκαν κατά 20%, όταν η αποκλειστική διάθεση επέστρεψε στα φαρμακεία.

«Είναι θλιβερό και απαράδεκτο ο υφυπουργός Ανάπτυξης κος Σκορδάς να χρησιμοποιεί ψευδή και παραπλανητικά στοιχεία, προκειμένου να εξυπηρετηθούν τα σούπερ μάρκετ», αναφέρει ο Π.Φ.Σ. σχολιάζοντας

ως «ανυπόστατη και αναπόδεικτη τη δήθεν... αύξηση της τιμής των βρεφικών γαλάτων της τάξεως του 20%, που επικαλείται ο υφυπουργός».

Ο Π.Φ.Σ. αναφέρει ότι έχει προσκομίσει σχετικά στοιχεία στον υφυπουργό και στα αρμόδια δικαστήρια που αποδεικνύουν το αντίθετο. «Οι δηλώσεις του υφυπουργού είναι και πολιτικά απαράδεκτες, γιατί ενώ γνωρίζει πολύ καλά και έχει την ευθύνη για τον έλεγχο της ακρίβειας στα ράφια των σουπερ μάρκετ, που θερίζουν το ελάχιστο εισόδημα που έχει απομείνει στην Έλληνα εργαζόμενο, ανερυθρίαστα υιοθετεί και αναπαράγει τα ψεύδη των ιδιοκτητών σούπερ μάρκετ».

Παράλληλα, ο Π.Φ.Σ. καλεί τον υφυπουργό να ελέγξει τις τιμές χονδρικής και να τις συγκρίνει με τις αντίστοιχες ευρωπαϊκές και να «εξηγήσει γιατί οι τιμές χονδρικής στην Ελλάδα είναι υψηλότερες από αυτές των υπολοίπων χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Keywords
Τυχαία Θέματα