Ανθρώπινο έργο η κλιματική αλλαγή

Η παγκόσμια επιστημονική κοινότητα αποφάνθηκε ότι σε ποσοστό 97,1% η κλιματική αλλαγή είναι ανθρωπογενής και προκαλείται από τις διάφορες ρυπογόνες ανθρώπινες δραστηριότητες, όπως η βιομηχανία.

Το παραπάνω συμπέρασμα προέκυψε από μελέτη, η οποία «πάτησε» πάνω σε 4.000 ακαδημαϊκές εργασίες της τελευταίας 20ετίας και κατέγραψε τις απόψεις περίπου 10.000 επιστημόνων από όλο τον κόσμο. Εξ αυτών μόνο το 0,7% αμφισβητεί ότι η κλιματική αλλαγή έχει ανθρωπογενή αίτια, ενώ το 2,2% των επιστημόνων δεν έχει σαφή θέση. Το υπόλοιπο 97,1% συμφωνεί ότι πίσω από την κλιματική αλλαγή κρύβεται ο άνθρωπος.

«Τα ευρήματά μας δείχνουν ότι υπάρχει ισχυρή επιστημονική συμφωνία για τις αιτίες της κλιματικής αλλαγής, παρά τις δημόσιες αντιλήψεις περί του αντιθέτου», σχολιάζει ο επικεφαλής της έρευνας, Τζον Κουκ από το πανεπιστήμιο του Κουίνσλαντ.

Μια προηγούμενη μελέτη της Ναόμι Ορέσκες του πανεπιστημίου της Καλιφόρνια, που είχε δημοσιευτεί στο περιοδικό «Science» το 2004, είχε επίσης καταλήξει στο ίδιο συμπέρασμα, ότι υπάρχει διεθνής επιστημονική συμφωνία σε ποσοστό 97% για την ανθρωπογενή αιτιολογία της κλιματικής αλλαγής.

Keywords
Τυχαία Θέματα