Αντεπίθεση του αφγανικού στρατού κατά των Ταλιμπάν στην Κουντούζ

Αντεπίθεση εξαπέλυσε ο αφγανικός στρατός κατά των Ταλιμπάν για την ανακατάληψη της πόλης Κουντούζ που βρίσκεται στο βόρειο τμήμα της χώρας και την οποία κατέλαβαν πριν από μερικές ημέρες οι φανατικοί ισλαμιστές. Στην περιοχή έχουν αναπτυχθεί πολυάριθμες δυνάμεις του στρατού του Αφγανιστάν καθώς και στρατιώτες του ΝΑΤΟ, οι οποίες έχουν αρχίσει επιχειρήσεις κατά των ανταρτών που έχουν οχυρωθεί στην πόλη.

Θα πρέπει

να σημειωθεί ότι το ΝΑΤΟ εξαπέλυσε και αεροπορικές επιθέσεις κατά των Ταλιμπάν και φαίνεται ότι είναι θέμα χρόνου να υπάρξει ανακατάληψη της πόλης και εκδίωξη των φανατικών ισλαμιστών Ταλιμπάν από αυτή.

Από την πλευρά τους οι Ταλιμπάν προσπαθούν να αντιμετωπίσουν την επίθεση των στρατιωτικών δυνάμεων του Αφγανιστάν, ενώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο νέος ηγέτης των Ταλιμπάν μετά τον θάνατο του μουλά Ομάρ, μουλάς Αχτάρ Μανσούρ, γιόρτασε την κατάληψη της Κουντούζ λέγοντας πως οι πολίτες δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα.

Τέλος θα πρέπει να σημειωθεί ότι η κατάληψη της πόλης αποτέλεσε μεγάλο πλήγμα για την κυβέρνηση του Ασφράφ Γάνι που εξελέγη πέρυσι στην εξουσία, μετά από εκλογές τις οποίες προσπάθησαν να σαμποτάρουν οι Ταλιμπάν

Keywords
Τυχαία Θέματα