Είναι έτοιμοι για τις εκλογές στη Νέα Δημοκρατία…;

Έπειτα από το στραπάτσο της 22ας Νοεμβρίου, οι εκλογές στη Νέα Δημοκρατία θα γίνουν την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου. Υποψήφιοι πρόεδροι ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης, ο Απόστολος Τζιτζικώστας, ο Άδωνις Γεωργιάδης και ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Οι κάλπες θα ανοίξουν το πρωί της Κυριακής στις 7

και θα κλείσουν στις 7 το βράδυ. Όσοι προσέλθουν στην ψηφοφορία θα πρέπει να συμπληρώσουν μία αίτηση και να καταβάλουν το αντίτιμο των 3 ευρώ για να συμμετάσχουν στις εκλογές.

Με το σύστημα που έχει στηθεί -και η αξιοπιστία του δοκιμάζεται συνεχώς- τα αποτελέσματα αναμένεται να φτάσουν γρήγορα στα κεντρικά της Συγγρού, απ’ όπου θα ανακοινωθούν και τα τελικά αποτελέσματα. Στην ιστοσελίδα της Νέας Δημοκρατίας όλοι όσοι επιθυμούν να ψηφίσουν μπορούν να δουν τα εκλογικά κέντρα, ενώ λόγω και εορτών έχει προβλεφτεί οι πολίτες να έχουν τη δυνατότητα να ψηφίζουν σε όποιο εκλογικό κέντρο της χώρας επιθυμούν.

Το στοίχημα για την αξιωματική αντιπολίτευση είναι η συμμετοχή του κόσμου. Υπάρχει κινητοποίηση από στελέχη, έτσι ώστε να «σπρώξουν» τους πολίτες να πάνε την Κυριακή να ψηφίσουν. Αν την πρώτη Κυριακή τα αποτελέσματα καταγράψουν πως είναι μεγάλη η διαφορά του πρώτου από τον δεύτερο, γίνεται προσπάθεια να υπάρξει συμφωνία και να μην χρειαστεί επαναληπτική ψηφοφορία στις 10 Ιανουαρίου και ο πρόεδρος να προκύψει από τον πρώτο γύρο.

Οι υποψήφιοι συνεχίζουν τις περιοδείες τους σε πόλεις της χώρας, βάζοντας ο καθένας τα δικά του προτάγματα. Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης αυτή τη φορά επέλεξε να δώσει αρκετές συνεντεύξεις και βασικά να ξεκαθαρίσει πως η ΝΔ δεν έχει τίποτα κοινό με τον ΣΥΡΙΖΑ και να αποδώσει σε πολιτικές σκοπιμότητες τις αναφορές πως επιθυμεί συγκυβέρνηση με τον Τσίπρα. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιμένει στην ανάγκη της στροφής προς το κέντρο και υπόσχεται πως η ΝΔ μέσα σε 111 ημέρες θα είναι έτοιμη να αναλάβει την εξουσία και θα κάνει σκληρή αντιπολίτευση.

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας με προτάσεις για την οικονομία και με επίθεση στον κύριο Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει να δείξει πως είναι το νέο και πως η ΝΔ, αν εκλεγεί πρόεδρος εκείνος, θα είναι ένα άλλο κόμμα με νέους ανθρώπους. Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την πλευρά του και εξαιτίας της κόντρας του με το Λάκη Λαζόπουλο είναι η είδηση των ημερών και κατάφερε να στρέψει όλη την προσοχή στο πρόσωπό του. Θέλει να δείξει πως, αν εκλεγεί εκείνος, ο κύριος Τσίπρας θα περάσει μαύρες μέρες, με δεδομένο πως θα ασκήσει σκληρότατη αντιπολίτευση σε όλα τα επίπεδα.

Σε κάθε περίπτωση η Δευτέρα θα είναι μια άλλη μέρα για τη ΝΔ, η οποία ελπίζει να βρει τα πατήματά της και να ασκήσει τον θεσμικό της ρόλο. Το ζητούμενο βεβαίως είναι, ανεξαρτήτως αποτελέσματος, να εξασφαλιστεί η ενότητα του κόμματος, καθώς κυκλοφορούν αρκετά σενάρια περί διάσπασης και δημιουργίας είτε ενός ευρωπαϊκού, είτε ενός αμιγώς δεξιού κόμματος, που θα είχε ως αποτέλεσμα η ΝΔ να απολέσει και άλλες δυνάμεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα