Ανοίγουν οι δρόμοι-Συλλαλητήριο ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη

Αποχωρούν σταδιακά οι διαδηλωτές, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ για την 24ωρη γενική απεργία, ενώ σταδιακά ανοίγουν οι δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας. Επίσης, μετά τις 14:00 οι σταθμοί του μετρό

«Ευαγγελισμός», «Σύνταγμα» και «Πανεπιστήμιο» τέθηκαν πάλι στη διαθεσιμότητα του επιβατικού κοινού.

Το επίμαχο πολυνομοσχέδιο κατατέθηκε με αλλαγές της τελευταίας στιγμής που συμφωνήθηκαν ύστερα από τη συνάντηση του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Βαγγέλη Βενιζέλο το πρωί της Τρίτης, σε μια προσπάθεια να καμφθούν οι αντιρρήσεις των κυβερνητικών βουλευτών. Μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίστηκαν στο προαύλιο της Βουλής κρατώντας τεράστιο πανό στο οποίο έγραφαν «Να απολύσουμε την κυβέρνηση - όχι στις απολύσεις στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα», ενώ μερικοί κατέβηκαν και ενώθηκαν με τους συγκεντρωθέντες.

Η πορεία ξεκίνησε από την πλατεία Κλαυθμώνος, όπου πραγματοποιήθηκε, στις 11.00 το πρωί, η απεργιακή συγκέντρωση των συνδικάτων της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ. Στην κινητοποίηση, συμμετείχαν εργαζόμενοι της τοπικής αυτοδιοίκησης, εκπαιδευτικοί, αλλά και εργαζόμενοι στον στενό δημόσιο τομέα στους οργανισμούς κοινωνικής ασφάλισης και τις μονάδες παροχής υγείας. Στην πορεία προς τη Βουλή προηγήθηκαν μοτοσικλετιστές της δημοτικής αστυνομίας.

Στην απεργιακή κινητοποίηση συμμετείχαν και οι εργαζόμενοι στην Υγεία, την Πρόνοια και το ΕΚΑΒ καθώς επίσης και οι νοσοκομειακοί γιατροί που θα απέχουν από τα καθήκοντα τους και την Τετάρτη 24 Ιουλίου.

Συλλαλητήριο την Τετάρτη από ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ

Η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ θα πραγματοποιήσουν συλλαλητήριο διαμαρτυρίας και την Τετάρτη στις 19:00 στην πλατεία Συντάγματος -ημέρα κατά την οποία θα τεθεί σε ψηφοφορία το πολυνομοσχέδιο, το οποίο οι δύο ομοσπονδίες χαρακτηρίζουν «ταφόπλακα για το σύνολο των εργαζομένων της χώρας».

Keywords
Τυχαία Θέματα