«Άνοιγμα» στους φαρμακοποιούς από τον υπ. Υγείας

Έκτακτη συνάντηση με εκπροσώπους των φαρμακοποιών είχε την Τρίτη (11/03) ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, μετά από αίτημα του υπουργού. Ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι το υπουργείο κατανοεί τα αιτήματα των φαρμακοποιών, γιατί ως επί το πλείστον τα φαρμακεία είναι οικογενειακές επιχειρήσεις, και εξέφρασε την εκτίμηση ότι οι προτάσεις τους θα γίνουν δεκτές από την τρόικα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε ακόμη ότι δεν θα υπάρξει καμία αλλαγή στο ιδιοκτησιακό καθεστώς, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για επιλογή της κυβέρνησης.
Το υπουργείο παραμένει σταθερό και για τα ΜΗΣΥΦΑ, ενώ θα υπάρξει μάλλον συμφωνία για διευρυμένο ωράριο των φαρμακειών, με μεγαλύτερη ευελιξία κινήσεων και λιγότερη γραφειοκρατία.
Από την πλευρά τους, οι φαρμακοποιοί είπαν ότι είναι επιφυλακτικοί γιατί έχουν απέναντι τους την τρόικα, αλλά τόνισαν ότι κινούνται σε θετικό πλαίσιο οι θέσεις του υπουργείου Υγείας.
Στη συνέχεια οι εκπρόσωποι των φαρμακοποιών μετέβησαν στον πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο, προκειμένου να αποφασίσουν για το αν θα προχωρήσουν σε νέες κινητοποιήσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα